Sözcü gazetesi Atatürk'ün falına baktı: 'Yükselen'ini buldular, diktatör benzetmesi yaptılar

Sözcü gazetesi, Atatürk'ün doğum tarihinden hareketle "yıldız haritası"nı çıkartıp 'karakter'ini inceledi.

Sözcü gazetesi Atatürk'ün falına baktı: 'Yükselen'ini buldular, diktatör benzetmesi yaptılar

Gerici medya organları ve yazarlar, iplerini ellerinde tutan AKP tarafından 2019 seçimleri öncesi Atatürk’le ilgili yazıp çizdikleri konusunda dizginlense de 10 Kasım vesilesiyle öfkelerini çeşitli şekillerde dile getirmekten çekinmezken, AKP’ye muhalif olma iddiasındaki Sözcü gazetesi ise, Atatürk’ün yaptıklarını ve doğum tarihini “yıldız haritası”yla açıklayarak gericiliğin bir başka yüzüne örnek oldu.

Gazetede 10 Kasım anısına hazırlanan haberde, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”,” Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir”, “Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz” diyen Atatürk için bilime ve akla aykırı astrolojik referanslarla “Atatürk’ün doğum tarihi ve bununla ilgili doğum günü haritalarına bir netlik kazandırıldığı” iddia edildi.

Sırrı Satürn’deymiş!

Gazetenin ‘astroloji’ uzmanı Dinçer Güner tarafından kaleme alınan yazıda, Atatürk’ün ‘burç’u ve ‘yükselen’inden hareket edilerek karakteri üzerine çözümlemeler yapıldı. “Atatürk’ün doğum haritasına göre burcu 14 derece Oğlak yükselen burcu ise Koç.” denilen yazıda şöyle ‘analiz’lere yer verildi:

Oğlak burcu astrolojide “Komutan” yöneten, idare eden, sorumluluk sahibi, yapılandıran, kuran, inşaa eden, saygınlık, prestij, strateji gibi anlamları vardır. Yükselen Koç ise; savaşçı, öncü, lider, başlangıçlar yapan, hızlı harekete geçen, keskin zekalı, dikkat çekici, buyurgan, otorite ile sembolize edilir. Yükselenin tam üzerinde yer alan “Satürn” ise ona verilen “Baş Komutan” ve “Baş Öğretmen” lakabını da çok iyi sembolize etmektedir. Zira Satürn karmanın lordu olduğu kadar kural koyucu, disipline edici, düzen getirici, direnç kazandırıcı, otorite olmak, saygınlık kazanmak ve astrolojide baş öğretmenle ilişkilidir.

Güneş’inin yanındaki yıldız ‘diktatörlük’ katmış

İnsan aklıyla dalga geçilen yazıda Atatürk’ün karakteri ve yöneticilik yönüne ilişkin şöyle ifadeler kullanıldı:

Güneş’i 14 Derece Oğlak’ta, bu derecede Vega ve Rukbat isimli iki tane yıldız bulunmaktadır. Ve Güneş doğum haritasının tepe noktası dediğimiz yerde yer almaktadır. Güneş astrolojide; kimlik, ego, yaşamdaki amaçlarımız, hedeflerimiz, kariyerimiz, kendimizi ortaya koyma şeklimiz demektir. Vega yıldızı anlam olarak, karizmatik ve büyülü demektir. Kişiye büyülü bir karizma vermesinin yanı sıra muhteşem bir hitabet yeteneği verir. Bunun yanı sıra bu yıldızın negatif tarafı diktatörlükle ilişkilidir.