Sözcü davasının 'bilirkişi'sinden Atatürk'e hakaret: Hareket Ordusuyla Anadolu'yu istilaya gelenler...

Sözcü gazetesine yönelik soruşturmada atanan 'bilirkişi'nin sosyal medya hesaplarından Atatürk'e hakaret ettiği ortaya çıktı.

Sözcü davasının 'bilirkişi'sinden Atatürk'e hakaret: Hareket Ordusuyla Anadolu'yu istilaya gelenler...

AKP’nin Sözcü gazetesine yönelik 19 Mayıs’ta başlatılan operasyon kapsamında, 30 Mayıs’ta soruşturmaya atanan, bilirkişi Ömer Faruk Gerçek’in sosyal medya hesaplarından Atatürk’e hakaret ettiği ortaya çıktı.

Gerçek’in bir paylaşımında, 1909 yılında çıkan gerici 31 Mart Ayaklanması’nı bastırmak için İstanbul’a gönderilen Hareket Ordusu hakkında Atatürk’ü ima ederek “Anadolu’yu istilaya gelenler” dediği görüldü.

Konuyla ilgili olarak Sözcü’nün avukatı Celal Ülgen, bilirkişi Gerçek’in Facebook ve Twitter adreslerinden yaptığı paylaşımlarla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaparak şahsın, “Atatürk’ün hatırasına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlarından” cezalandırılmasını istedi.

Ülgen, suç duyurusunda Ömer Faruk Gerçek’in, Twitter adresinden “1909’da Hareket Ordusuyla Anadolu’yu istilaya gelenlerin torunları ve yetiştirmeleri aynı gerekçelerle yeniden karşımızda” ifadeleriyle paylaşım yaptığını belirterek bunla ilgili görseli de dilekçesinde yer verdi.

İşte Gerçek’in sözkonusu tweet’i: