Soylu’dan yeni sınır ötesi operasyon mesajı

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu bir toplantıda yaptığı konuşmada yeni operasyon sinyali verdi.

Soylu’dan yeni sınır ötesi operasyon mesajı

Göç Politikaları Kurulu Toplantısı’nın üçüncüsü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi.

Süleyman Soylu konuşmasında göçten Kürt Sorunu’na ve sınır operasyonlarına kadar farklı konulara değindi. Soylu’nun özellikle Kandil mesajı dikkat çekti. Süleyman Soylu konuşmasında bölge halkının emniyetini sağlamak ve huzura kavuşmasını sağlamak için Cerablus’a yapılan operasyon gibi Kandil’e de operasyon yapılması gerektiğini savundu. Soylu yeni sınır ötesi operasyonunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

“Cerablus’ta yaptığımızı Kandil’de de yapacağız”

İç İşleri Bakanı konuşmasında Cerablus ve El Bab operasyonlarının Kandil için ön ayak olduğunu savundu. Soylu konuşmasında şunları söyledi:

“Eğer Diyarbakır’ın daha fazla gelişmesini istiyorsak, eğer Şırnak’ta yaşayan insanlarımızın daha fazla istihdam edilmesini istiyorsak, eğer oradaki çocuklarımızın daha huzurlu bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini istiyorsak, eğer Hakkari’deki insanlarımızın ifade özgürlüklerinin en üst seviyede olmasını temin etmek istiyorsak, daha kaliteli ve standardı yüksek yollardan, hastanelerden ve bütün hizmetlerden istifade etmelerini istiyorsak, eğer özel sektörün oralarda çok daha iyi bir noktaya taşınmasını istiyorsak, oralarda iş gücümüzün üretimle buluşmasını istiyorsak, Kato’dan Dağlıca’ya, Ağrı’ya kadar bütün yaylalarımızın hayvancılıkla buluşmasını istiyorsak, El Bab’da yaptığımızı, Cerablus’ta yaptığımızı Kandil’e girerek, oturarak yapmalıyız.”

Süleyman Soylu Rakka operasyonunu da eleştirirken, Rakka’nın IŞİD tarafından sessizce teslim edilişine değinmedi.

Bakan mülteciler konusunda Türkiye’nin rolünü gizledi

Ayrıca İç İşleri Bakanı Avrupa’nın göç politikasını da eleştirdi. Avrupa’nın mülteciler konusunda bir şey yapmadığını ifade eden Süleyman Soylu, 3.5 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin “Türkiye tarafından ağırlandığını” ifade etti. Mülteciler politikası AKP tarafından Suriye başlığında “şantaj noktası” olarak kullanılırken, cihatçı çetelerin bu sayede bölgede güçlendiği biliniyor. Aynı zamanda Suriyeli mülteciler siyasi nüfuz haricinde, ucuz işgücü için de kullanılıyor. AKP’li patronlar geçtiğimiz dönemde özellikle tekstil sektöründe bu sayede “rahat nefes alabildiklerini” söylemişti.