Soylu’dan TÜSİAD Başkanı’na: Başkalarının söylediğiyle hareket etmemelidir

Süleyman Soylu'dan TÜSİAD Başkanına OHAL tepkisi

Soylu’dan TÜSİAD Başkanı’na: Başkalarının söylediğiyle hareket etmemelidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada, TÜSİAD Başkanı’nın daha önceden yaptığı OHAL’in ticareti olumsuz etkilediğinden ötürü kaldırılması gerektiğini belirten açıklamasına tepki gösteri.

Hatırlanacağı üzere, “İslamcı olmayan patron örgütü” olarak ifade edilen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, OHAL’in kaldırılması gerektiğini ifade etmişti.

Erol Bilecik’in açıklamalarına tepki bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu’nun yaptığı konuşmada öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“”Bizim de bu ülkeyi yöneten insanlar olarak etrafımızda gelişen olaylar konusunda morale ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim. Şunu çok net söyleyeyim. TÜSİAD, Türkiye’nin önemli bir kuruluşudur. TÜSİAD Başkanı çıktı bir açıklama yaptı. ‘Olağanüstü halin kaldırılması lazım.’ dedi. Ya peki ben burada ne iş yapıyorum, neciyim ben. Turizmi turizmciye soruyoruz, ayakkabı sektörünü de ayakkabıcıya soruyoruz. Mesele reel, rasyonel bakmaktır. Kim işin içindeyse ona ait değerlendirmeyi ortaya koyalım. Turizmci adama ahkam kesebilme kabiliyetine sahip değilim ki. Ben siyasetçiyim, siyaset yapabilirim ama reel sektörün siyaset yapma kabiliyetleri en alt düzeyde olmalıdır, ideolojik bakmamalıdır. Başkalarının söylediğiyle de hareket etmemelidir.”

Süleyman Soylu’nun TÜSİAD’a yönelttiği bu tepki, bu hafta içerisinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Türkiye’de milli burjuvazi sınıfı olsaydı birçok sorunlar olmazdı” açıklaması üzerine denk gelmesi ayrıca dikkat edilmesi gereken bir nokta.