Sovyet askerleri anıtına saldırı!

1936-1939 yılları arasında Franco diktatörlüğüne karşı savaşta hayatını kaybeden Sovyet anti-faşistlerin anısına Madrid'e dikilen anıt 31 Ağustos günü kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Sovyet askerleri anıtına saldırı!

1936-1939 yılları arasında Franco diktatörlüğüne karşı savaşta hayatını kaybeden Sovyet anti-faşistlerin anısına Madrid’e dikilen anıt 31 Ağustos günü kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Rus Izvestia gazetesinin aktardığı bilgilere göre, Sovyet anti-faşistlerin anıtına ve Madrid mezarlığındaki Uluslararası Tugay savaşçılarının anıtına ırkçı yazılamalar yapıldı. Anıtı tahrip edenlerin aşırı sağcı gruplara mensup kişiler olduğu düşünülüyor.

Madrid’deki Rus Büyükelçiliği ise “Hayatını kaybeden Sovyet askerleri ve Uluslararası Tugay gönüllülerinin anısına yapılan bu ırkçı saldırıyı kınıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

İspanya’da 1936 – 1939 tarihleri arasında faşist Franco yönetimi ile anti-faşist güçler savaşmıştı. Sovyetler Birliği de o dönem anti-faşist güçleri desteklemiş, resmi rakamlara göre 127 Sovyet askeri hayatını kaybetmişti. Ayrıca, bir çoğu örgütlü komünistler olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen gönüllüler de Uluslararası Tugay’a katılarak Franco diktatörlüğüne karşı savaşmıştı.