Sosyalizm Gerçektir! Gelecektir, geleceğimizdir…

Sosyalizm Gerçektir! Gelecektir, geleceğimizdir…

Sosyalizm Gerçektir! Gelecektir, geleceğimizdir…

Ercan Temiz

 

Gözümün önünden gitmeyen bir fotoğraf; farklı fiziksel özelliklere sahip çocukların hep beraber odada oynadığı, gülüştüğü temiz bir kare. Fotoğrafa bakarken içimden geçirdiğim şey bu çocukların büyüdüklerinde nasıl bir davranış biçimine sahip olacakları, kuşkusuz hepimiz o güzel çocukları büyüyünce de öyle olacaklarını isteriz ama durum hiç böyle olmaz. Muhtemelen bu çocuklar şimdiki gibi birbirlerine bakmayacaklar, belki de gülüşmeyecekler oyuncaklarını paylaştıkları gibi ekmeğini işini paylaşamayacak, arkadaşına güvenemeyecek, dostluklar kurarken çıkar ilişkileri gözetecek. Tam tersi de mümkündür tabi, yalnız bu oran azdır.

Çünkü kapitalizm gerçektir!

Yoksulluğuyla, sefaletiyle, gericiliğiyle, üretim ilişkileriyle, sömürüsüyle gayet ortadır.

Başka bir fotoğraf karesi; sokak ortasında dövülen bir kadın, şiddeti uygulayan ‘’halk için emniyet’’ temalı arabasıyla polis memuru. Buna benzer birçok görüntü. Dahası var bu fotoğraflar hemen hemen her gün karşımıza çıkıyor. Sebebi tabi ki iktidarın politik hamleleriyle bağlantılı, eğitimde uyguladığı düzenlemelerle, yeni kabul edilen imamlara nikah kıyma yetkisiyle, bakanlarının, milletvekillerinin, kullandığı dille tahrik iyi hal gibi indirimlerle gün geçtikçe artmakta artmaya da devam edecektir.

Çünkü kapitalizm gerçektir!

Akıl dışıdır, vicdan yoksunudur, ahlaksızdır, eşitsizdir, adaletsizdir!

Bizim için kanıksanan başka bir fotoğraf daha; Sakarya’nın Hendek ilçesinde inşaatta çalışan 26 yaşındaki bir işçi elektrik akımına kapılarak can verdi. İşçi abimizin iki çocuğu olduğu da diğer bilgiler arasında. Belki de bu okuduğumuz kaçıncı iş cinayeti haberi.

Bu bahsedilen görüntülerin dışında bakalım Suriye’ye Irak’ta yaşanan gelişmelere Ortadoğu’da yaşanan katliamlara…

Çünkü kapitalizm gerçektir.

Her gün başka sıfatlarıyla karşımıza çıkmaktadır.

Fakat hava dönecek, yel bizden yana esecektir. Kapital gerçek olduğu kadar sınıfta gerçektir; bugün gözünü kapatıp sağa sola kaçanlar gerçekleri görmezden gelip üç maymunu oynayanlar sınıf mücadelesi mi kaldı hadi canım diyenler, tarihsel çıkarlarımızı güncel hedeflere kurban edenler, Marksizm’i Leninizm’i işlerine geldiği gibi uyarlayıp emperyalizmle iş birliği yapanlar gözünü geçmişin faşist katilerini dikenler. Hava dönemeye başlayacak işte o gün sınıfın varlığı ortaya çıkacaktır.

Sosyalizm gerçektir!

Özel mülkiyet vardır. Sömürü katmerleşerek devam etmektedir. Çünkü tarih sınıflar savaşımı tarihidir. Dünya’da görülen tüm kavgalar bunun üzerine kuruludur. Bunu yıkacak güç bellidir, örgütlenmelidir.
Sosyalizm gelecektir!

Çünkü işçi sınıfının partisi inşa edilmektedir. Küçük oyunlarla tabelanın, ismin gölgesine sığınanlara, düzen güçlerini seçimlerde bir ara getirmeye çalışanlara rüzgâr nerden eserse yönünü şaşıranlara karşı cevap verilmiştir.
Bu cevap bağımsız sosyalist siyasetimizdir. Bu cevap emeğinden başka kaybedeceği bir şey olmayan işçilerin sendikasıdır. Bu cevap kırmızı çatkılılardır. Bu cevap Sosyalist Liselilerdir.

Sosyalizm geleceğimizdir. Geleceği kurmak isteyenler inatla doğrudadır.

Bu doğruya güç vermek için örgütLenin!