Sosyalist Liseliler'den açıklama: AKP çağdaş ve bilimsel eğitimden bahsedemez!

Sosyalist Liseliler Milli Eğitim Bakanı'nın en çağdaş eğitimi kendilerinin vereceğini ileri sürmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Sosyalist Liseliler'den açıklama: AKP çağdaş ve bilimsel eğitimden bahsedemez!

Sosyalist Liseliler Milli Eğitim Bakanı’nın en çağdaş eğitimi kendilerinin vereceğini ileri sürmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada evrim teorisini müfredattan çıkartıp bilimsel eğitim verileceğinin söylenmesine tepki gösteren Sosyalist Liseliler, gerici eğitim sistemini bilimselliğe ve insanlık tarihinin birikimlerine sahip çıkarak alt edeceklerini vurguladılar.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

AKP çağdaş ve bilimsel eğitimden bahsedemez!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son müfredat değişikliğiyle ‘en çağdaş, en bilimsel eğitimi’ vereceklerini iddia etti.

Yılmaz yaptığı açıklama ile, söz konusu değişikliklerle ‘evrim teorisini’ çıkarıp, cihatçılığı ders konusu yapmamışlar gibi yüzsüzce bilimsellikten, çağdaşlıktan söz edebilmektedir.

Biz onların bilimini de zihniyetini de çok iyi tanıyoruz. Dünyanın düz olduğunu iddia eden zihniyet çağdaşlıktan; papaz eriğini ‘imama çevirmeyi’, Arapça manav tezgahı hazırlamayı, fasulyelere Kuran okumayı bilim projesi sanan zihniyet bilimsellikten bahsedemez. Hele de müfredat değişikliğini “dört başı mamur şekilde ‘cihat’ kavramının evlatlarımıza verilmesi bu ülkenin en büyük kazanımıdır.” diye savunan Bakan İsmet Yılmaz hiç bahsedemez.

Ortadoğu’da her gün yeni bir katliama, vahşete yol açan cihat fikrine ders kitaplarında yer veren bu gericilik, 15 yıllık iktidarında İslamcı ideolojiyi yeni nesillere benimsetmek, dindar-kindar bir nesil yaratmak adına bilimsel ve laik eğitimin adeta kökünü kazımıştır. Din dersleri her geçen yıl artmış, bilimsel bilginin yeri dogmalarla doldurulmuştur. Eğitimin her yanını dinci tarikatlar, cemaatler, tecavüzcü vakıflar sarmıştır.

Ülkemizin ilerici birikiminden intikam alırcasına eğitimi adım adım gericileştirenler, karşımıza geçip utanmazca bilimsel, çağdaş bir eğitim verdiklerini savunamazlar. Ortadoğu’da Amerikan çıkarlarının kılıfı olan İslamcı, cihatçı zihniyeti dayatanlar bağımsız bir ülke yaratacaklarından dem vuramazlar.

Bizler biliyoruz ki gerçek anlamda bilimsel ve laik bir eğitimi sağlayacak olan da ülkemizi bağımsızlığa taşıyacak olan da bu ülkenin ilericileri, bu ülkenin sosyalistleridir. Bizi bu gericiliğe hapsetmek isteyenlere inat aydınlanmacılığa, bilimselliğe ve insanlık tarihinin birikimlerine sahip çıkarak, yobazın karanlığına asla boyun eğmeyeceğiz!

Sosyalist Liseliler