Sosyalist Liseliler: Şeriat eğitimine hayır!

Sosyalist Liseliler, liselileri AKP'nin gerici eğitim politikalarına karşı mücadeleye çağırdı.

Sosyalist Liseliler: Şeriat eğitimine hayır!

Sosyalist Liseliler, liselileri AKP’nin gerici eğitim politikalarına karşı mücadeleye çağırdı.

Şeriat eğitimine hayır başlıklı açıklamada eğitimdeki gericileşmeye karşı “Umutsuzluk çemberini kıracağız!” denildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

ŞERİAT EĞİTİMİNE HAYIR!

İktidar, eğitimde dönüşüm politikalarıyla kendi istediği dindar nesli yetiştirmek, ideolojisini gelecek nesillere aktarmak üzere adım atıyor.

4+4+4 eğitim sisteminin gelmesiyle birlikte İmam Hatip okulları 5. sınıfa kadar indirildi. Seçmeli adı altında dini dersler dayatıldı. Düşünceyi besleyen felsefe dersleri didaktik bir şekilde işlenmeye başlandı. 

Pozitif bilimlerden olan Fen Bilgisi ve Matematik derslerine “din” kalıbıyla savaş açıldı. Din derslerinin saati artarken, biyoloji derslerinin saatleri azaltıldı. Yetmezmiş gibi “Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok” denilerek eğitimde din başat unsur haline getirilmeye çalışılıyor.

Karaman’da 45 çocuğa cinsel istismarda bulunan Ensar Vakfı ile MEB arasında protokol imzalanarak, bu vakfın okullarda seminer vermesi, sözde sosyal aktiviteler gerçekleştirmesinin önü açıldı.

Bilimsel eğitim, yeni müfredat değişikliğiyle ortadan kaldırıldı.

Evrim, biyoloji müfredatından çıkarıldı, cihad ise “değerler” adı altında müfredatta kendine yer buldu. Okullarımızda cihatçı terör örgütlerinin ideolojisinin öğretilmesi hedefleniyor.

Bizler, eşit, laik ve insanca bir yaşam istiyoruz. Aydınlanmacılığa, bilimselliğe ve insanlık tarihinin birikimlerine sahip çıkacak, geleceği kazanacağız. 

Okullarımızın İmam Hatipleşmesine, gerici vakıfların-derneklerin okullarımızı teslim almasına, geleceğimizi karartmaya çalışanlara boyun eğmeyeceğiz. 

Umutsuzluk çemberini kıracağız! 

Şeriat eğitiminin karşında duracağız. Laik ve bilimsel eğitimden yana olan tüm arkadaşlarımızı liselerde mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. 

SOSYALİST LİSELİLER