Sosyalist Liseliler, Aydınlanma Okulları'na 7. oturumuyla devam ediyor

Sosyalist Liseliler'den Aydınlanma Okulları'nın 7. oturumu.

Sosyalist Liseliler, Aydınlanma Okulları'na 7. oturumuyla devam ediyor

Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen Aydınlanma Okulları’nın 7. oturumu “Rotayı doğru belirlemek” başlığıyla yapılacak.

Aydınlanma Okulları’nın 7. oturumunda “Rotayı doğru belirlemek” başlığında “Kapitalizm koşullarında sosyalistler nasıl ve neye karşı mücadele verir?” konusu irdelenecek; “Siyaset nedir?, Siyasi akımlar nelerdir?” gibi soruların cevapları tartışılacak; sağ, sol, faşizm, liberalizm, milliyetçilik gibi kavramlar üzerinde durulacak.

Aydınlanma Okulları’nın bugüne kadar yapılan oturumlarında, “İnsanlığın serüvenini anlamak” başlığında dünya ve insanlık tarihi, “Nedir bu dünyanın düzeni?” başlığıyla sınıflı toplumlar tarihi, “Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?” başlığıyla sosyalizm fikrinin esasları, “Evrimi neden savunmalıyız?” başlığıyla evrim teorisi ele alınmıştı. 5. ve 6. oturumlar ise ülkemizin gündeminde yoğun olarak tartışılan anayasa değişikliği referandumu nedeniyle “Başkanlığa nasıl bakmalı?” ve “Yeni bir düzen mümkün: Referandum sonrası Türkiye ve 1 Mayıs” başlıklarıyla siyasal gündem üzerinden devam etmişti.

Aydınlanma Okulları’nın 7. Oturumu İstanbul’da bir dizi bölgede gerçekleştirileceği gibi Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinde de devam edecek.

İstanbul’da yapılacak oturumların yer ve saatleri şöyle;

Avcılar, 13 Mayıs Cumartesi, Saat 14.00
Kadıköy, 13 Mayıs Cumartesi, Saat 15.00
Kartal, 13 Mayıs Cumartesi, Saat 13.30
Gaziosmanpaşa, 13 Mayıs Cumartesi, Saat 15.00
Maltepe, 13 Mayıs Cumartesi, Saat 14.00
Bakırköy, 14 Mayıs Pazar, Saat 14.00
Şişli 19 Mayıs Cuma, Saat 14.00