Sosyalist Cumhuriyet "Vize oyunu bahane, işbirlikçilik şahane" manşetiyle çıktı

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 12 Ekim 2017 tarihli 43. sayısı yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 12 Ekim 2017 tarihli 43. sayısı yayımlandı.

Vize oyunu bahane, işbirlikçilik şahane” manşetiyle çıkan gazetede, ABD makamları ile bir süredir karşılıklı polemiğe neden olan ‘vize gerginliği’ne ilişkin, “Ülkemizdeki sömürü düzeninin temsilcisi AKP iktidarının ABD’ye ve emperyalizme kafa tutabileceğini sanmak yanlış bir düşünce.” denilirken, “Vize yasakları ile başlayan tartışmalar sayesinde Türkiye toplumuna sahte görüntü veren AKP iktidarının bu numarası da boşa çıkartılmalı. Gerçek anti-emperyalist mücadele, ABD ile yapısal ilişkilere son vererek; ekonomik, siyasi ve askeri işbirliklerine dur diyerek ve yapılan tüm anlaşmaların iptali ile olur. AKP’ninse böyle bir ehliyeti yoktur!” hatırlatması yapıldı.

Gazetede haftanın konusu olarak “Bir çift güvercin havalansa  Yanık yanık koksa karanfil” başlıklı yazıya yer verilmiş.

Gazetenin bu haftaki “Türkiye’nin ekonomisi” başlıklı  Pusula’sında da, “Sermayenin ekonomisi: Kaygan zeminde dans “, “İnşaat sektörü nereye gidiyor?!”, “Avrupa ile gerilimin etkilemediği ekonomi”, “Sanayisiz, tarımsız bir hizmet ekonomisi” başlıklı yazılar bulunuyor.

Arka manşette ise Lüleburgaz’daki Paşabahçe fabrikasında haksız şekilde işinden atılan cam işçilerine yer verilen “Şişecam işçisi kararlı: KAZANACAĞIZ!” başlıklı yazı yer alıyor.

Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütlerinden temin edilebilen Sosyalist Cumhuriyet’in bir sonraki sayısı 19 Ekim 2017’de yayımlanacak.

Pusula’nın geçen haftaki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.