Sosyalist Cumhuriyet gazetesinden yeni sayı: İmamlar Cumhuriyeti

Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 34. sayısı yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet gazetesinden yeni sayı: İmamlar Cumhuriyeti

Haftalık Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 34. sayısı “Laik cumhuriyet gitti, yerine imamların ve cemaatlerin cumhuriyeti geldi! İmamlar Cumhuriyeti” manşetiyle yayımlandı.

Gerici AKP iktidarı tarafından son haftalarda atılan gerici adımların gündem yapıldığı gazetede, İslamcılık yapmaktan başka bir çaresi kalmayan AKP’nin bu yolu daha fazla zorlayacağı ancak başarıya ulaşamayacağı vurgulanıyor.

Gazetenin “Haftanın Konusu” bölümünde Venezuela’da geçtiğimiz Pazar günü yapılan Kurucu Meclis seçimleri ile birlikte ortaya çıkan tablonun değerlendirildiği “Venezuela’da neler oluyor yazısı yer alıyor.

“Haftanın Konuğu” bölümünde gazetenin konuğu Bilim ve Gelecek dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu. Helvacıoğlu ile evrim üzerinden başlayan tartışmalar ile ilgili ve güncel siyasete dair bir röportaj gerçekleştirilmiş.

Gazetenin dosya konusunu oluşturan PUSULA bölümünde ise konu başlığı “Almanya ile imtihan” başlığını taşıyor. Son haftalarda tekrar gündeme gelen Türkiye-Almanya ilişkilerinin gerilmesi gündeminin de ele alındığı dosya içerisindeki yazılarda, Türkiye’deki sol liberalizmin emperyalizm, özelde ise Avrupa Birliği ve Almanya ile ilişkileri sorgulanıyor, AKP ile Almanya arasındaki gerilimlerin özüne değiniliyor ve Almanya’nın geleceğinin ne olacağına dair de değerlendirmeler yer alıyor.