Sosyalist Cumhuriyet “Dünya tarihinde açılan bu sayfayı kapatamazsınız!” manşetiyle alanlarda

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 3 Kasım 2017 tarihli 46. sayısı yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet “Dünya tarihinde açılan bu sayfayı kapatamazsınız!” manşetiyle alanlarda

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 3 Kasım 2017 tarihli 46. sayısı yayımlandı.

Büyük Ekim Devriminin 100. yılı nedeniyleDünya tarihinde açılan bu sayfayı kapatamazsınız!” manşetiyle çıkan gazetenin başsayfasında insanlığın 20. yüzyıldak eşitlik ve özgürlük mücadelesinde gerçekleştirdiği en büyük  devrim için “Ekim Devrimi’nin 100. yılındayız. Emperyalist ülkelerin çıkarları için milyonlarca insanın öldüğü 1.Dünya Savaşı’nın içinde doğan devrim, gerçekleştiği andan itibaren insanlığın ileriye doğru yürüyüşünün en büyük dayanağı oldu. Dünyanın dört bir yanında sömürüye, baskıya, haksızlığa, bağımlılığa, savaşa karşı mücadele eden tüm işçiler, emekçiler, aydınlar, gençler, kadınlar, çocuklar yanlarında Ekim Devrimi ile birlikte kurulan sosyalist ülkeyi buldular. Fabrikaların, toprakların, tüm yeraltı ve yerüstü kaynaklarının toplumun bütününe ait olduğu, herkesin eşit ve özgür olarak insanca bir yaşam sürebildiği, insanca koşullarda barınabildiği, parasız eğitim ve sağlık hakkına sahip olduğu bir düzenin hayal olmadığı Ekim Devrimi ile birlikte ispatlandı.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Ekim Devrimi’nden bugüne yansıyanlar” başlıklı  Pusula’sında da, “Ekim Devrimi’nin güncelliği“, “Sovyetler Birliği’nden bugüne kalanlar”, “Sermayenin tercihleri başattır”, “Yeni Ekimler mümkün mü?” başlıklı yazılar bulunuyor.

Arka manşette ise Türkiye Komünist Hareketi’nin 5 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenleyeceği “Yeni bir Cumhuriyet için…” etkinliğine çağrı bulunuyor.

Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütlerinden temin edilebilir.

Pusula’nın geçen haftaki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.