Bu soru Hükümet'ten yanıt bekliyor: Atatürk Orman Çiftliği hangi gerekçelerle ABD'ye satıldı?

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde bulunan 37 bin metrekarelik alanın, yeni büyükelçilik binası yapılması için ABD misyonuna satılması skandalı Meclis'e taşındı.

Bu soru Hükümet'ten yanıt bekliyor: Atatürk Orman Çiftliği hangi gerekçelerle ABD'ye satıldı?

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan 37 bin metrekarelik alanın, yeni büyükelçilik binası yapılması için ABD misyonuna satılması skandalı Meclis’e taşındı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM’de Başbakan Binali Yıldırım’a “Atatürk Orman Çiftliği neye istinaden ve hangi gerekçelerle ABD’ye satıldı ve satış protokolü neden gizli” sorularını yöneltti.

Sözcü‘de yer alan habere göre, Atatürk Orman Çiftliği’nin 37 bin metrekarelik arazisinin ABD Büyükelçiliği binası yapılması amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne satıldığı ve Ankara Çukurambar’daki arazinin çevresinin tel örgü ve duvar ile çevrilerek inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmişti.

CHP’li Bakan, Başbakan Yıldırım’a, “Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ile Türk Milleti’ne emanet edilip, Hazine’ye bağışlanan Atatürk Orman Çiftliği’nin her karış toprağı büyük değer ve önem arz ederken, bahsi geçen satış işlemi neye istinaden ve hangi gerekçelerle gerçekleştirilmiştir? ABD Büyükelçiliği’ne neden başka bir arazi tahsis edilmemiştir? Satış protokolü neden gizli tutulmaktadır?” diye sordu.