Şortlu kadına saldıran gerici hakkında tepkilerin ardından gözaltı kararı

İstanbul'da bir genç kadını 'şortlu olduğu' için darp eden gerici hakkında yeniden gözaltı talimatı verildi.

Şortlu kadına saldıran gerici hakkında tepkilerin ardından gözaltı kararı

İstanbul Pendik’te minibüste bir genç kadını ‘şortlu olduğu’ için darp eden gerici hakkında yeniden gözaltı talimatı verildiği öğrenildi.

Pendik’te bindiği minibüste Melisa Sağlam isimli genç kadını “Ramazan’da böyle giyinir mi?” diyerek darp eden ve adının Ercan Kızılateş olduğu öğrenilen gerici saldırganın serbest bırakılması büyük tepki çekmişti.

 

‘Vergi kaçakçılığı’ndan tutuklanmış

Asena Melisa Sağlam’ın şikayeti üzerine saldırgan gözaltına alındı. Minibüsteki saldırı sonrası ifade veren E.K bu olayla ilgili olarak serbest bırakıldı. Ancak adli işlemlerin sürdüğü sırada E.K’ nın “Vergi kanuna muhalefet” ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. E.K bu suçun infazı için Cezaevine teslim edildi.

3 ayrı suçtan dava

Bu arada minibüsteki saldırı soruşturmasında da bir gelişme yaşandı. Başsavcılık serbest bırakılan şüphelininin yakalanması için talimat verdi, E.K hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararında saldırganın “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarını işlediği belirtiliyor.