Türkiye Washington Büyükelçiliği: ABD'ye güvence verilmedi

ABD ve Türkiye arasında devam eden vize krizinde Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamayı yalanladı. ABD Büyükelçiliğinin vizelerin kaldırılması için “hükümetten güvence aldık” sözüne Türkiye’den yanıt geldi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde: “ABD’de Türk vatandaşlarıyla ilgili davaya ilişkin de Türkiye’nin çok ciddi endişeleri bulunmaktadır. Yargı süreci devam eden dosyalarla... View Article

Türkiye Washington Büyükelçiliği: ABD'ye güvence verilmedi

ABD ve Türkiye arasında devam eden vize krizinde Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamayı yalanladı.

ABD Büyükelçiliğinin vizelerin kaldırılması için “hükümetten güvence aldık” sözüne Türkiye’den yanıt geldi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde: “ABD’de Türk vatandaşlarıyla ilgili davaya ilişkin de Türkiye’nin çok ciddi endişeleri bulunmaktadır. Yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak hükümetimizin herhangi bir söz vermesi söz konusu değildir.”

ABD Büyükelçiliği’nin Vize Bilgi Servisi, vize başvurusu yapan vatandaşların başvurularına mail olarak yanıt vermeye başladıktan sonra ABD Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, hükümetten güvence alındığı belirtmişti.