Paris Orly Havalimanı'ndaki olaydan sonra polis noktasına ikinci saldırı!

Paris Orly Havalimanı'nda silah sesleri duyuldu.

Paris Orly Havalimanı'ndaki olaydan sonra polis noktasına ikinci saldırı!

Paris’te Orly Havalimanı’nda silah sesleri duyuldu. Silah sesleri üzerine havaalanı boşaltılırken, uçuşlar durduruldu.

AFP’nin haberine göre, havalimanında görevli askerlerden birinin silahını almaya çalışan bir kişinin vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Fransız BFM TV’ye göreyse havalimanının güney terminali tahliye edildi. Görgü tanıklarına silah seslerinin duyulmasının ardından yolcuların uçaklardan çıkmasına izin verilmediğini aktardı. Havalimanındaki bütün uçuşlar da durduruldu.

Bomba imha ekipleri de olası bir ihtiyaç doğabileceği endişesiyle Paris’in güneyinde bulunan Orly Havaalanı’nda hazır bekliyor.

Fransa İçişleri Bakanı Orly Havalimanı’na gelinmemesi yönünde uyarı yaptı.  

İçişleri’nden açıklama

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, “Bir kişi,havalimanında devriye gezen askerlerden birinin silahını alıp alanda bulunan bir mağazaya saklandı. Düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.” açıklamasında bulundu. Sözcü, İçişleri Bakanı Bruno Le Roux’nun havalimanına doğru yola çıktığını belirtirken, olayda saldırgan dışında ölü ve yaralının bulunmadığını kaydetti. Havalimanına bomba imha ekipleri gönderilirken, özel birliklerin de boşaltılan havalimanı ve çevresinde operasyon düzenledikleri bildirildi.

Orly Havalimanı ve çevresine sefer yapan metro ve banliyö trenleri de durduruldu. Fransa Emniyeti ve Paris Havalimanı Yönetimi de, Twitter’dan yayımladıkları mesajlarda vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Havalimanında operasyonun devam ettiğini, havalimanı bölgesinden uzak durulması gerektiğini” kaydettiler.

İkinci saldırı polis noktasına

Paris’te Orly Havalimanı’nda yaşananların ardından ikinci bir saldırı haberi geldi. Paris’in kuzeydoğusunda bir banliyöde yol kontrolü yapan polis silahlı saldırıda yaralandı. Polise saldırı yapıldığı yerin Orly Havalimanı’na uzak bir noktada olduğu belirtildi. İki olay arasında bir bağlantı olup olmadığı bilinmiyor.