"Son bir vurgun yapıp Antalya'ya yerleşecektim"

İstanbul Şişli'de bir banka şubesinden yaklaşık 300 bin lira gasp eden zanlı yakalandı.

İstanbul Şişli’de bir banka şubesinden maske ve silah tehdidi ile yaklaşık 300 bin lira gasp eden zanlı, Antalya’ya kaçmaya çalışırken Gebze’de şehirler arası otobüsün içinde yakalandı. Özkan B.(32) adlı zanlının ifadesinde “Son bir vurgun yapıp Antalya’ya yerleşecektim. Ama hemen yakalandım.” dediği öğrenildi.

Şişli’de dün gündüz saatlerinde gerçekleştirdiği soygundan yaklaşık 6 saat sonra çaldığı paralar ve gasp ettiği silahla yakalanan şüphelinin anne ve babası olmadığı için Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda yetiştiği kaydedildi. Şüphelinin ayrıca 23 ayrı suçtan aranması olduğu, ayrıca cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

300 bin lira ile kaçmıştı

Şişli, Merkez mahallesi, İskit sokak üzerinde dün öğleden sonra meydana gelen olayda silahlı ve maskeli olarak banka şubesine gelen bir kişi içerde bulunan güvenlik görevlisini silahını alarak etkisiz hale getirmiş kasada bulunan paraları alarak yaya olarak kaçmıştı. Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada şüphelinin vezne bulunan yaklaşık içinde döviz de olan toplam 300 bin lira alarak kaçtığı tespit edilmişti.

Gebze Otogarı’nda yakalanan zanlının getirildiği Gasp Büro Amirliği’nde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

“Şikayetçi oldum, sahte kimliğim ortaya çıktı”

Hayatı boyunca bir çok suça karıştığını söyleyen şüphelinin hırsızlık suçundan yattığı İskenderun’daki cezaevinden 2012 yılında firar ettiği o tarihten bu yana cezaevi firarisi olarak kaçtığı ortaya çıktı.

Şüphelinin yurttaki bir arkadaşından aldığı kimliğe kendi resmini yapıştırarak İstanbul’da garsonluktan, moto kuryeliğe kadar pek çok iş yaptığını anlattığı öğrenildi. Son olarak çalıştığı lokantada bir kavgaya karıştığını anlatan şüphelinin “O kavgadan sonra karakola giderek şikayetçi oldum. Bu sırada sahte kimliğim ortaya çıktı. Son bir vurgun yapıp Antalya’ya yerleşecektim. Ama hemen yakalandım.” dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüphelinin 23 ayrı dosyadan aranmasının olduğu bu dosyalardan pek çoğundan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Şüpheli adliyeye sevk edildi.