"Sömürge Valisi"nden Erbil ziyareti

Brett McGurk Erbil'de Neçirvan Barzani ile görüştü.

ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi sıfatını taşıyan “Sömürge Valisi” Brett McGurk Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bir ziyaret yaptı ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüştü.

Neçirvan Barzani, aralarında ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Büyükelçisi ve Erbil Konsolosu’nun yer aldığı heyeti kabul etti.

Rûdaw‘ın haberine göre, heyet, IKBY Hükümeti’ni ve Peşmerge Güçleri’ni terörle mücadeledeki başarısından dolayı tebrik etti.

Heyet, Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasındaki uyum ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, IKBY’deki sorunların diyalog yoluyla çözümünün bölgedeki bileşenlerin ortak yaşamı ve istikrar için önemine dikkat çekti.

Barzani ise, ABD heyetine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, IKBY’ye yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti. Savaştan kaçan binlerce göçmene kapılarını açtıklarını belirten Başbakan Barzani, şunları söyledi:

“Son dönemlerde çoğunluğu Irak askerleri olmak üzere Musul savaşında yaralanan 35 bin insanı tedavi ettik ancak Bağdat hükümetinin üzerine düşen yardımı yaptığını söyleyemeyiz.”