Soma'da işçi tekmeleyen isim 'saygın bir devlet görevlisi'ymiş!

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in oyuncu Barış Atay'la ilgili şikayet dilekçesindeki ifadeler gündem oldu.

Soma'da işçi tekmeleyen isim 'saygın bir devlet görevlisi'ymiş!

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in şikayetiyle gözaltına alınan oyuncu Barış Atay’la ilgili savcılığa verilen suç duyurusunda Yerkel’le ilgili yapılan bir tanımlama söylenecek söz bırakmadı.

Yusuf Yerkel adına avukatı Hasan Oğuz Altınkaynak tarafından 18 Ocak 2017 tarihinde savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde Yerkel hakkında “saygın bir devlet görevlisi” ifadesi kulllanıldı.

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş‘ın aktardığına göre, dilekçede şunlar dile getirildi:

“Müvekkilim Yusuf Yerkel, Başbakanlık Müşaviri olarak görev yapmakta olup saygıdeğer bir devlet görevlisidir. Twitter adlı internet sitesinde Yusuf Yerkel kullanıcı adıyla “Toplumun ortak aklını temsil edecek olan yeni anayasa teklifinin böyle bir meclis ortamında yapılması gerçekten çok üzücü” şeklinde barışçıl ve olumlu poylaşımına yönelik, 11 Ocak 2017 tarihinde yine söz konusu internet sitesinin barisatay ve Barış Atay ismindeki kişisel hesabından, yukarda sözü edilen olumlu ve barışçıl paylaşımı alıntılanarak “İki polisin yere deverdiği madenciyi tekmeleyen dallama, meclisteki kavgayı üzücü bulmuş… Hadi lan oradan” şeklinde alenen hakaret içerikli elektronik bir ileti gönderilmiştir. Şikayet konusu hakaret içerikli elektronik iletiye ilişkin twitter ekran çıktısı ekte sunulmuştur.”

Katliamın ardından madenciyi teklemişti

13 Mayıs 2014’te 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma İşçi Katliamı’ndan iki gün sonra o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan Soma’ya gitmişti. Bir grup işçinin eylemi sırasında polislerin yere yatırdığı bir madenci Erdal Kocabıyık, Başbakan Danışmanı Yusuf Yerkel tarafından tekmelemişti. İşsiz olan Erdal Kocabıyık’a bir de 548 lira para ceza kesilmişti.

O günden beri hakkında hiç bir adli ve idari işlem yapılmayan Yusuf Yerkel halen Başbakanlık Müşaviri. Bu olay sonrası Erdal Kocabıyık ise çalıştığı madenden tazminatsız olarak işten çıkarıldı.