Siyasi partilere "Hayır" çalışması yasak, Erdoğan'ın kurucusu olduğu vakfa tarihi surlar bile serbest!

Yüksek Seçim Kurulu siyasi partilere "Hayır" çalışmasını yasaklarken, AKP'li vakıflara her şey serbest.

Siyasi partilere

İstanbul Edirnekapı’da bulunan tarihi surlar üzerine “Sıcak Yuva” adı verilen bir vakıf tarafından asılan ve üzerinde “Daima millet KARARIMIZ EVET” yazan pankart dikkatleri çekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçime girme yeterliliği olduğunu beyan ettiği on parti dışındaki siyasi partilere referanduma dönük çalışma yapmayı yasaklayıcı karar aldığı ve özellikle “Hayır” çalışması yapanların sokakta engellemeler ve gözaltılara maruz kaldığı ülkemizde, yandaş bir vakfın İstanbul’daki kültürel varlıklardan birinin üzerine bu kadar açık bir şekilde astığı pankart tepki ile karşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken kurucusu olduğu bilinen vakfın diğer kurucuları ise şu şekilde: Prof.Dr. Yunus Söylet (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı), Doç.Dr. Bülent Zülfikar (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı), Doç.Dr. Sefa Saygılı (Vakıf Gureba Hastanesi Psikiyatri Servisi Öğretim Üyesi) İşadamı Cemil Ökten, Prof.Dr. Ümit Meriç (İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı), Meltem Oktay.

Şu an başkanlığını Sefa Saygılı’nın yaptığı vakfın mütevelli heyetinde Ethem Sancak da bulunuyor.

Konu TBMM gündeminde

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarında tarihi ve kültürel bilinç ile tarihe saygı yok. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara ‘Evet’ yazılı propaganda afişinin asılması büyük bir skandaldır. Surları ‘düğün salonu’ olarak gören bir zihniyet, tarihi surları siyasi kampanyasına alet etmekten de kaçınmamıştır. Ülkemize bu ayıbı yaşatanları kınıyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş, afişin asılmasına izin verenler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.