Şiwan Perver 'pişman': Demek ki işin içinde oyun varmış

AKP'nin "Çözüm süreci" döneminin simgelerinden olan Şivan Perwer, o döneme katkıları nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Şiwan Perver 'pişman': Demek ki işin içinde oyun varmış

AKP’nin “Çözüm süreci” döneminde Diyarbakır’da İbrahim Tatlıses’le birlikte “Megri megri” şarkısını söyleyen ve AKP kongresinde alkışlatılan Şivan Perwer, o döneme katkıları nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Barzani’nin ‘bağımsızlık referandumu’nu desteklediğini söyleyen Perwer, Diyarbakır’da katıldığı ve “Megri megri”yi söylediği konserle ilgili ‘pişmanlığını’ dile getirdi.

Bende nefret oluştu

‘FETÖ’ firarisi olarak aranan Gülen cemaati mensubu Erkam Tufan Aytav’ın programına katılan Şivan Perwer AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

“Demek ki herkesi kendi yoluna getirmeye çalışmış. Bazı şeyler yolunda gitmeyince herkese terörist diyor. Onlara göre yürümeyen herkes teröristtir. Demek ki işin içinde oyun varmış.”

Pişmanım

Perwer, AKP’nin o dönemki ‘çözüm süreci’ için de şunları söyledi:

“Bizim çok inançlı bir şekilde, güvenli bir şekilde istediğimiz bir şeydir. Savaş bitsin, olmasın toplumlar arasında dostluk oluşsun, toplumlar kabul edilsin. Toplumlar birbirine saygıyla sevgiyle yaklaşsın. Yıllarca Türk halkının gözünde Kürtler düşürülmüştü

Elbette pişmanım. Oraya gittiğimde çok acayip şeylerle karşılaştım. Bende sevgi duygusu oluşmadı tam tersine biraz nefret oluştu. Benim gördüklerim beni çok üzdü. Topluma saygı sevgi yok.”