Sivas anıtına saldırı: Katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri söküldü!

Mersin'de "Madımak Şehitleri" anıtındaki isim plaketleri söküldü.

Sivas anıtına saldırı: Katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri söküldü!

Mersin’in merkez Akdeniz İlçesi’ndeki Demokrasi ve Kardeşlik Parkı’nda yer alan “Madımak Şehitleri” anıtındaki isim plaketleri söküldü.

Kentte Akdeniz Belediyesi, 4 Eylül 2014’de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda Demokrasi ve Kardeşlik Parkı’nı hizmete açmıştı. Park’a aynı zamanda 1993’te Sivas Madımak Oteli’nin yakılarak yaşamını yitirenler anısına “Madımak Şehitleri” Anıtı yapılmış, anıtta, katliamda kaybedilenlerin plaketlere yazılı isimleri yer almıştı. Ancak plaketlerin geçtiğimiz günlerde ‘kimliği belirsiz kişi ya da kişiler’ tarafından yerinden söküldüğü ortaya çıktı.

“33 isimden 27’si sökülmüş”

Parka giderek anıtı inceleyen Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, yaşananlara tepki gösterdi. Kılavuz, anıtın barış ve kardeşlik adına yapıldığını belirterek şöyle dedi:
“Yüreğinde, kin, nefret, hasetlik yer alan kişiler, anıtta yer alan isimleri sökmüşlerdir. Bu kişiler anıtta yer alan isimlere dahi tahammül edemiyorlar. Bunu yapan kişilerin şiddetle kınıyorum. En kısa zamanda bunu yapanların bulunması gerekmektedir. Saldırganların 33 isim tabelasından 27’sini sökülmüş. Ben inanıyorum ki Akdeniz Belediyesi isimleri sökülen Sivas şehitlerinin ismini en kısa zamanda takacaktır.” (DHA)