Şişli Belediyesi'nde bin işçi direnişe başladı

CHP'li Şişli Belediyesi'nde işçiler, iş bırakarak Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başladı.

Şişli Belediyesi'nde bin işçi direnişe başladı

CHP’li Şişli Belediyesi’ne ait Kent Yol A.Ş’ta çalışan işçiler, iş bırakarak Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başladı.

Şişli Belediyesi’nin belediyeye ait Kent-Yol şirketini ihaleye sokmayıp, taşeron şirkete devretme kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bin işçi iş bıraktı.

Dün sabah saat 07.00’dan itibaren iş bırakan işçilere belediyeye ait özel güvenlik müdahale etmek isterken, ilerleyen saatlerde belediye önüne çevik kuvvet ve TOMA getirildi. “Kentyol işçisi satılık değildir”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Hak, hukuk, adalet”, “İş, ekmek, adalet”, “İşçiyiz adalet istiyoruz” sloganları atarak belediye önündeki bekleyişini sürdüren işçiler bugün de belediye binası önünde toplandı.

“Şişli onlara dar olacak”

Belediye müdürleriyle yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem ise “Teklifimizi yeniledik. Farklı bir teklifimiz yok. Biz geri adım atmayacağız. Bu iş düzelmediği sürece, TİS’te haklarımızda azalma olmadığı sürece biz bu işte varız dedik. Sıkıntı olduğu sürece bize Şişli dar olabilir ama onlara da dar olacak. Herkes bunu bilecek, bu işin geri dönüşü yok. Biz bu işi masada çözeceğiz. Biz yine görüşebiliriz. Bunun dışında bir gelişme yok. Müdür arkadaşlarımız belediye başkanına iletecek. İş bırakma eylemimiz devam ediyor.” dedi.

10 yıldır Şişli Belediyesi bünyesinde sendikalı çalışan işçiler, “Belediyede para olmadığı gerekçesiyle burayı taşerona devretmek istiyorlar. Bütün haklarımızı elimizden almak istiyorlar” diye konuştu.

Genel İş’ten bir çağrı da yapılarak, “Tüm basın ve demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri, sendikaları Şişli Belediye Başkanlığı önünde başlattığımız iş bırakma eylemimize çağırıyoruz.” denildi.