Şişli Belediyesi'nde 1171 işçi işten atılmaya direniyor

Şişli Belediyesi'nde işçi kıyımı ihtimali üzerine işçiler harekete geçti.

Şişli Belediyesi'nde 1171 işçi işten atılmaya direniyor

Şişli Belediyesi’ne ait Kent-Yol şirketine bağlı çalışan 1171 taşeron işçi, işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Belediye yönetimi yeni dönemde açtığı 1171 kişilik personel alımı ihalesine Kent-Yol şirketini sokmama kararı aldı. Belediye yönetiminin kararını art niyetli olarak nitelendiren işçiler ise, “İşçilerin kazanımı var, şirket değişirse sendikal ve sosyal haklar elimizden alınacak” diyerek tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz gün belediye önünde bir basın açıklaması yapan işçiler, eğer belediye yönetimi geri adım atmazsa, yarın akşamdan itibaren iş bırakma eylemine başlayacaklarını ve Pazartesi sabahtan itibaren ihalenin yapılacağı başkanlık binası önünde toplanacaklarını ifade ediyor.

“İşçilerin örgütlülüklerine müdahale anlamına geliyor”

Geçtiğimiz gün DİSK/Genel-İş, Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katılımıyla Şişli Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem, “Bu karar, Kent Yol işçilerinin işlerini tehlikeye sokabilecek, toplu sözleşme düzenini ortadan kaldıracak, örgütlülüklerine müdahale anlamına gelecek son derece antidemokratik bir yaklaşım içermektedir” dedi.

Belediye yetkililerinin işçilerin işsiz kalmayacaklarını ifade ettiğini söyleyen Erdem, “İhaleyi alacak şirketin bu işçileri çalıştırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durum bir kamu şirketi olan Kent-Yol çalışanlarının taşeronlaştırmanın kucağına atılması anlamına gelecektir” diye konuştu. Belediye yönetimini kararından vazgeçmeye çağıran Erdem, “Kent-Yol şirketini ihaleye girmekten mahrum bırakmamaya çağırıyoruz. Bu çağrıya yanıt alamazsak sendikamız Kent-Yol işçisinin iş güvencesi, örgütlülüğü, toplu sözleşme hakları için her türlü mücadeleyi başlatmaya ve sonuç alıncaya kadar sürdürmeye kararlıdır” şeklinde konuştu.