Şişecam işçisi sosyal medyanın gündeminde #direncamişçisi

Her yıl milyarlarca lira kâr elde eden ve kendi sektöründe tekel konumunda yer alan Şişecam’da patronun yüzlerce işçiyi işten atılmak istemesine karşı eylemler sosyal medyaya taşındı. Camda Sınıf Tavrı tarafından yapılan çağrıyla sosyal medya kullanıcıları bu akşam “#direncamişçisi” etiketi altında buluştu. Kısa sürede atılan yüzlerce tweet’le birlikte cam işçilerinin haklı talebi Twitter gündeminde. #direncamişçisi pic.twitter.com/76ew9bmITr... View Article

Şişecam işçisi sosyal medyanın gündeminde #direncamişçisi

Her yıl milyarlarca lira kâr elde eden ve kendi sektöründe tekel konumunda yer alan Şişecam’da patronun yüzlerce işçiyi işten atılmak istemesine karşı eylemler sosyal medyaya taşındı.

Camda Sınıf Tavrı tarafından yapılan çağrıyla sosyal medya kullanıcıları bu akşam “#direncamişçisi” etiketi altında buluştu. Kısa sürede atılan yüzlerce tweet’le birlikte cam işçilerinin haklı talebi Twitter gündeminde.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Şişecam’a bağlı Paşabahçe Cam Fabrikası’nda geçtiğimiz hafta 100’den fazla işçi “verimsizlik” ve “emekliliğin yakınlaşması” gibi skandal nedenlerle kapı önüne konulmuştu. Ancak bir yandan her ay yeni işçi almayı sürdüren Şişecam’ın diğer yandan işten çıkartmak istediği işçilerin çoğunluğunun işletme tarafından “başarılı” olarak takdir edildiği biliniyor. Giderek artması beklenen işten çıkarmalarda Şişecam patronunun asıl niyetinin işçilerin örgütlü gücünü kırmak istemesi olduğu belirtiliyor.