Cam işçileri pes etmiyor: Bugün 12.30'da Şişecam Genel Müdürlüğü önüne!

Şişecam patronunun işten attığı işçiler direnişlerine yarın şirketin genel müdürlüğü önünde devam edecek.

Cam işçileri pes etmiyor: Bugün 12.30'da Şişecam Genel Müdürlüğü önüne!

Şişecam patronunun haksız şekilde işlerinden edip kapı önüne koyduğu işçiler için bugün Kristal-İş Sendika yönetimiyle yaptığı görüşmede de Eskişehir’e nakil dayatmasından vazgeçmemesi üzerine cam işçileri direnişe devam kararı aldı. İşçiler bugün otobüslerle Şişecam Genel Müdürlüğü önüne gidecek.

Kararın kendilerine ulaşmasının ardından, bekleyişe devam ettikleri Lüleburgaz’a bağlı Muratlı’da bir basın açıklaması yapan cam işçileri, direnişlerine talepleri kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Cam işçileri adına konuşan Aydın Şahin, Şişecam patronunu sendika yönetimi ile gerçekleştirdiği görüşmeyi kazanım olarak gördüklerini belirtirken, “Fakat bugünkü toplantıda aynı şekilde Eskişehir dayatmasına devam ettiler. Hala gözlerini kulaklarını bizim feryatlarımıza tıkıyorlar. Bu bölgede 3 bin tane cam işçisi çalışıyor. 90 tane cam işçisi mi fazla geldi Şişecam?” diye seslendi.

İşçilerin “Şişecam şaşırdı, sabrımızı taşırdı” sloganları arasında konuşmaya devam eden Şahin, bu akşam 18.00 itibariyle alanı boşaltacaklarını açıklarken, “Aynı ilk dakikadaki inanç ve kararlılıkla yarın eşimizle, dostumuzla, konu komşumuzla birlikte otobüslerle Şişecam’ın önüne gidiyoruz” dedi.

“Şimdi mücadelenin yeni bir etabındayız”

Cam işçilerinin avukatı Erkan Kılıç ise sürece ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bugüne kadar Şişecam işçilerin taleplerine karşı kayıtsız kalmıştı ancak bugün görüşme gerçekleşti. Beklentimizin altında bir görüşme oldu. 2 gündür süren bir yürüyüş ve 20 günü aşkın bir mücadele var. Şimdi bunun başka bir etabındayız. Cam işçisi talepleri karşılanmadığı için eşi ailesi dostu komşuları ve diğer işçi arkadaşlarıyla birlikte yarın saat 12.30’da Şişecam Genel Müdürlüğü önünde olacak”

Kılıç, direnişçi işçilere destek için Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Müdürlüğü önüne de gelinmesi çağrısında bulundu.