Sınıf Tavrı'ndan kıdem tazminatının gaspına karşı eylem çağrısı

Kıdem tazminatının gaspına karşı işçilerin sokağa çıkacağı duyuruldu.

Sınıf Tavrı'ndan kıdem tazminatının gaspına karşı eylem çağrısı

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı tarafından 15-16 Haziran 1970 yılında yaşanan büyük işçi kalkışmasının yıldönümü vesilesiyle bir eylem çağrısı yapıldı.

Patronlar ile el ele veren gerici AKP iktidarının kıdem tazminatını fona devretme yalanı altında iş güvencesini ortadan kaldırma girişimine karşı düzenlenen eylem için 18 Haziran Pazar günü saat 16:00’da Kadıköy Altıyol’da buluşulacağı duyuruldu.

AKP iktidarının işçi düşmanı politikaları, grev yasaklarını arttırdığı ve kıdem tazminatını gasp etme gündemine hız verdiği bir dönemde işçi sınıfının gerici iktidara karşı vereceği mücadele önem taşıyor.

Sınıf Tavrı tarafından yapılan açıklama ve eylem çağrısı şu şekilde:

15-16 Haziran’ın yıldönümünde hakkımız için eylemdeyiz…

İşçiler kıdem tazminatını yedirtmeyecek!

Patronlarla kol kola giren gerici, işçi düşmanı AKP iktidarının son politikasının kıdem tazminatının tasfiyesi olduğu açık.

Her ne kadar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı “uyum arıyoruz, herkesin onayını alacağız” diye açıklamalar yapsa da, onların tek bir merkezden onay beklediklerini adımız gibi biliyoruz: O da patron sınıfı.

Türkiye işçi sınıfının meşru ve mücadeleler sonucunda kazandığı bir hak olan kıdem tazminatının referandum sonrasında hızlı bir şekilde gündeme getirilmesi ve fona devredilmesi, ülkemizdeki sermayedarları ve onların temsilcisi AKP iktidarını fonlamaktan başka bir anlama gelmemektedir.

Kıdem tazminatının tasfiyesi, iş güvenliğinin ortadan kaldırılmasıdır.

Kıdem tazminatının tasfiyesi, işten atmaların kolaylaşmasıdır.

Kıdem tazminatının tasfiyesi, esnek üretim modelinin uygulamasının kolaylaşmasıdır.

Kıdem tazminatının fona devredilmesi demek, daha önce işsizlik ya da varlık fonu örneklerinde görüldüğü üzere, işçilerin alın terinin başka bir yerde biriktiriliyormuş süsü verilerek yerli ve yabancı patronların yağmasına açılmasıdır.

AKP iktidarının yaptığı özelleştirmeler, iş yasasındaki değişiklikler, sosyal güvenliğin tasfiye edilerek yerine sigortacılığın geçirilmesi, göstermelik iş güvenliği yasaları, taşeron işçiliği yaygınlaştırması ve esnek çalışma dayatmaları bugüne kadar bu iktidarın işçi düşmanı yüzünü göstermesi açısından önemlidir.

İşçiler, patronların lehine olan bu saldırıların hepsini tersine çevirebilecek güce sahiptir.

Dolayısıyla önce kıdem tazminatını fona yedirtmeyecek olan Türkiye işçi sınıfı, diğer tüm haklarını da patronlarla gericilerin ittifakının elinden almayı başaracaktır.

15-16 Haziran 1970 tarihinde sendikal hakları için ayağa kalkan ve o dönemin siyasi iktidarı ile patronları korkudan titreten işçi sınıfımız, bugün de tarihteki mücadelesini günümüzde de devam ettirecektir.

Sınıf Tavrı olarak çağrımız nettir:

Kıdem tazminatına sahip çıkmak işimize sahip çıkmaktır.

Ne bugünümüzü, ne de yarınımızı patronların kâr hırsına yar etmeyeceğiz.

15-16 Haziran 1970 yılında yaşanan büyük işçi kalkışmasının yıldönümünde, haklarımız ve kıdem tazminatının tasfiyesine karşı sesimizi yükseltmek için 18 Haziran Pazar günü saat 16.00’da Kadıköy Altıyol’da buluşuyoruz.

SINIF TAVRI