Sinan Oğan'dan Akşener çıkışı: Desteklemem söz konusu olamaz

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, MHP ve Meral Akşener'in kuracağı yeni parti hakkında açıklamalarda bulundu.

Sinan Oğan'dan Akşener çıkışı: Desteklemem söz konusu olamaz

MHP’den ihraç edilen Sinan Oğan, MHP ve Meral Akşener’in kuracağı yeni parti hakkında açıklamalarda bulundu.

Sözcü‘den Nil Soysal‘a konuşan Sinan Oğan, Akşener’i desteklemediğini yerlerinin MHP olduğunu söyledi. Röportajdan satır başları şu şekilde:

Yeni kurultayı beklemelilerdi

“Hepsi bizim beraber mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız. Onlar tercihini yeni partiden yana kullandılar. Tercihlerine saygı duyuyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Çok erken buldum. Şunun şurasında kurultayımıza birkaç ay kaldı. Keşke arkadaşlarımız biraz daha bekleselerdi olmazsa ondan sonrasına baksalardı.”

Başka bir siyasi oluşumu desteklemem söz konusu olamaz

“Şu an partinin vitrininde yer alan ilk üç isim bizim geçmişte beraber MHP Genel Başkanlık mücadelesi verdiğimiz arkadaşlarımız. Kendilerine başarılar diliyorum. MHP içerisinde kalıp Genel Başkanlık mücadelesi verirken başka bir siyasi oluşumu desteklemem zaten söz konusu olamaz. Yeni parti kuran arkadaşlarımız, Türkiye’nin önüne bir seçenek sunduklarını söylüyorlar. Eğer başarırlarsa bu seçeneklerden birisi olur. Biz de MHP Genel Başkanlığı mücadelesi veriyoruz. Biz burada başarırsak bu daha da ciddi bir seçenektir. Dolayısıyla bir değil Türkiye’nin önünde iki seçenek olur. Şundan emin olun ki, biz MHP’de özlenen, beklenen değişimi sağladığımız gün bütün yeni arayışların hepsi anlamını yitirecektir. Türk milliyetçileri yuvasına dönecek ve MHP çatısı altında yeniden toplanacaktır.”