Silopi’de bir korucu, 8 çocuğa cinsel istismarda bulunmuş!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde geçici köy koruculuğu yapan S.D. isimli erkeğin 8 çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Silopi’de bir korucu, 8 çocuğa cinsel istismarda bulunmuş!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde geçici köy koruculuğu yapan S.D. isimli erkeğin 8 çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından S.D. tutuklandı.

Jinnews’in haberine göre Şırnak’ın Silopi ilçesinde geçici köy koruculuğu yapan 30 yaşındaki S.D. isimli erkek, 8 çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bıraktı. Olay, çocuklardan birisinin durumu okulun rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. Okul yönetimi ve ailelerin suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı. Çocukların 2014 ile 2017 yılları arasında istismara uğradığı belirtilirken, gözaltına alınan S.D. tutuklandı.

10 ayda 38 çocuğa, köy korucuları tarafından istismar

Öte yandan son 10 ayda 38 çocuk, köy korucuları ya da bağlantılı kişiler tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. 30 Mart 2017’de Mardin Derik’e bağlı Göktaş İlköğretim Okulu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan, ailesi korucu olan Ş.Y.’nin, 35 öğrenciye istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ş.Y. tutuklanırken, gizlice görevden alınan okul müdürü ve jandarmanın öğretmenleri, olayın basına sızmaması için tehdit etmişti.

6 Aralık günü ise Bingöl merkezde 2’si güvenlik korucusu 4 kişinin engelli bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Doğuştan işitme ve konuşma engelli olan çocuk, olayı yazarak anlatmıştı.

Van’da ise 15 Aralık 2016’da T.G. isimli geçici köy korucusu zihinsel engelli 2 çocuğa cinsel istismarda bulunmuştu.