Sıla'ya hakaret eden Davut Güloğlu'nun cezası belli oldu

Sıla Gençoğlu'nun kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu AKP'li ünlü Davut Güloğlu'na para cezası verildi.

Sıla'ya hakaret eden Davut Güloğlu'nun cezası belli oldu

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu AKP’li ünlü Davut Güloğlu, “Basın yoluyla hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak ceza, 8 bin 400 TL olarak adli para cezasına çevrildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi Mitingi”yle ilgili olarak Sıla Gençoğlu “Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım” demişti. Bunun üzerine Davut Güloğlu da katıldığı bir televizyon programında Gençoğlu için “S… olsun gitsin” ifadesini kullanmıştı. Bu sözlerin ardından Sıla, Davut Güloğlu hakkında şikayette bulunmuştu.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraflar katılmazken, sadece şikayetçi Sıla Gençoğlu’nun avukatı Rezan Epözdemir duruşmada hazır bulundu. Mahkeme hakimi Davut Güloğlu’nun geçen celse avukatının istifa ettiğini ve bu durumun da Güloğlu’na cep telefonuna SMS olarak gönderildiğini belirtti. Daha sonra söz alan Sıla Gençoğlu’nun avukatı Rezan Epözdemir , sanık ve avukatının davayı uzatmak için duruşmalara katılmadıklarını söyleyerek duruşmanın karara bağlanmasını talep etti. Müvvekili Sıla Gençoğlu’nun dünyada en çok dinlenen Türk sanatçı olduğunu belirten Epözdemir, sanığın söz konusu röpartaj sırasında müvvekiline hakaret ettiğini ve cezalandırılmasını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, Davut Güloğlu’nu suçlu bularak, “Basın yoluyla alanen hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza günlüğü 20 TL’den olmak üzere 8 bin 400 TL adli para cezasına çevrildi.