Silahlı mücadeleyi bırakan FARC, ülkesindeki 2018 seçimlerine hazırlanıyor

53 yıldan beri yürüttükleri silahlı mücadeleyi bırakan FARC, 2018 yılında ülkelerinde gerçekleşecek ikili seçimlere hazırlanıyor.

Silahlı mücadeleyi bırakan FARC, ülkesindeki 2018 seçimlerine hazırlanıyor

Kolombiya’da 53 yıldan beri silahlı mücadele yürüttükten sonra 1 Ekim 2017 tarihinde resmi olarak silahlı mücadeleyi terk ettiklerini açıklayan FARC, ülkelerindeki 2018 yılında gerçekleşecek olan seçimlere hazırlanıyor.

53 yıl boyunca kullandıkları Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) olan adlarını, baş harfleri aynı kalmak üzere değiştirerek Halk İçin Alternatif Devrimci Güçler (FARC) adını almıştı.

Kolombiya’da 2018 yılında hem Başkanlık seçimleri hem de Meclis seçimleri olacak ve FARC her iki seçime de hazırlanıyor. Meclis seçimleri için Kolombiya devletine resmi olarak sundukları 23 kişilik aday listesinde, siyasi hareket için önemli liderler de bulunuyor.

FARC, Başkanlık seçimlerine “Timochenko” olarak da bilinen Rodrigo Londoño’nun öncülüğünde gireceklerini açıklamışlardı. Aynı zamanda, her iki seçim için de, toprak reformu ve sosyal adalet gibi konu başlıklarında taviz vermeden ideolojik olarak ittifaklara açık olduklarını da belirtmişlerdi.

Kolombiya’da barış süreci yürürlükte olmasına rağmen çok sayıda FARC militanı Kolombiya devleti tarafından öldürülmeye devam etmişti.