Sıcağa dayanamayan işçi bayıldı: 45 derece altında 16 saat çalıştırılıyorlar!

Hava sıcaklıklarının rekora koştuğu güney illerinde mevsimlik işçilerin sağlığı hiçe sayılma pahasına mesaiye devam ediliyor.

Sıcağa dayanamayan işçi bayıldı: 45 derece altında 16 saat çalıştırılıyorlar!

Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyrettiği Türkiye’de ekim alanlarında son derece kötü koşullar altında ve 16 saate kadar uzayan sürelerle çalışan mevsimlik işçilerin sağlığı hiçe sayılma pahasına mesaiye devam ediliyor.

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da bugün yaşanan bir olay, mevsimlik işçilerin karşı karşıya bulunduğu şartları tekrar gözler önüne serdi. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 45 dereceye çıktığı Adana’da domates tarlasında çalışan bir işçi bayılarak hastaneye kaldırıldı.

İHA‘nın aktardığına göre, Adana’nın Karataş ilçesinde işçiler kavurucu güneşin altında, güvencesiz ve 49 lira yevmiyeye sabah 04.00’ten akşam 18.00’e kadar çalışmak zorunda bırakılıyor.

49 lira yevmiyeyle, güvencesiz…

Karataş’ın Tuzla Mahallesi’nde bu şartlar altında bir domates tarlasında çalışan Mehmet Keser isimli işçi de sıcak ve nemli havaya daha fazla dayanamayarak bayıldı.

İşçilerden sorumlu Celal Şenateş işçiyi kucağına alarak yola kadar getirip ambulans çağırdı. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve güneş çarpması tespit edilen işçi, tedavi altına alındı. Keser’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Şenateş, işçilerin sıcağın altında 10 saatten fazla çalıştığını, Adana’da yazın çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, “Bu kadar zor şartlarda çalışmalarına rağmen sadece 49 lira yevmiye alıyorlar. Ayrıca hiçbir sosyal güvenceleri yok” dedi.