Sezgin Tanrıkulu’nu öldürmekle tehdit eden kişi Gazi Üniversitesi’nde hoca çıktı

Sezgin Tanrıkulu'nu sosyal medyadan öldürmekle tehdit eden kişi Gazi Üniversitesi'nde ceza hukuku hocası olduğu ortaya çıktı

Sezgin Tanrıkulu’nu öldürmekle tehdit eden kişi Gazi Üniversitesi’nde hoca çıktı

Sezgin Tanrıkulu’nu uçak yolculuğu sırasında sosyal medya üzerinden boğarak öldürmekle tehdit eden kişi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) “terörle mücadele” gerekçesiyle sivil insanları vurarak öldürdüğü iddiasını gündeme getiren ve bu sebeple kimi eleştirilerin hedefinde olan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde yolculuk sırasında sosyal medyadan tehdit edilmişti.

Ankara’dan İstanbul’a uçakla seyahat ettiği sırada arka koltuğunda oturan Burak Doğan tarafından, “Uçakta Sezgin Tanrıkulu’nun arkasına oturdum. Boğma teliyle işini bitir biz sana hapiste bakarız diyenler fav” şeklinde mesaj yazılarak tehdit edilen Sezgin Tanrıkulu, olaydan bir arkadaşının kendisine bu mesajın fotoğrafı göndermesiyle haberi olduğu belirtti.

Olayı anlatan Sezgin Tanrıkulu şunları belirtti:

Arkasına dönerek, “Kendisine, beyefendi bunu siz mi yazdınız?’ diye sordum. ‘Hayır’ dedi. ‘Beyefendi siz yazdıysanız hangi saikle yazdığınızı söyleyin. Özür dilerseniz şikayetçi olmayacağım yoksa şikayet edeceğim’ dedim. Bu defa, ‘Ben yazdıysam ne olmuş seni sevmiyorum’ dedi. Hostese ‘Polis çağırın’ dedim. Daha sonra polis içeri geldi ve birlikte dışarı çıktık. Bu kişi polise, ‘Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum, Gazi Üniversitesi’nde ceza hukuku hocasıyım’ demiş. Polisten bunu duyunca, ‘Ceza hukuku hocasıysa özür dilese de affetmem’ dedim ve şikayetçi oldum”

Gözaltına alınan Burak Doğan, daha sonra serbest bırakıldı.