SES KAYDI | İmam Cuma vaazında 'Hayır'a ağzına geleni saydı

Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç, Cuma namazında 'Evet' propagandası yaptı, 'Hayır' diyenleri hain ilan etti.

SES KAYDI | İmam Cuma vaazında 'Hayır'a ağzına geleni saydı

Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç, 03 Şubat 2017 tarihinde Ümraniye İmes Sanayi Camii’nde verdiği Cuma vaazında Başkanlığa Hayır diyenleri gafillikle, hainlikle suçladı, AKP’nin icraatlarını sayarak ‘Evet’ propagandası yaptı.

Odatv‘de yer alan habere göre, İmam Güleç vaazında “Kötüye gidiyor işler diye esnafın moralini bozmaya çalışıyorlar. İşler kötüye gitmiyor, iyiye gidiyor, kötüye gidiyor diyenler kötüye gidiyor diyenlere bakacaksınız” ifadelerini kullanarak, ekonominin kötüye gittiğini söyleyenleri hedef aldı.

Beddua etti

AKP döneminde açılan köprü ve otoyolların isimlerini sayan İmam Güleç “Bugünkü ‘Hayır’cılar, kimdir bunlar? Dünyanın en büyük havalimanını istemeyenler. Yavuz Selim Sultan Köprüsü’nü hazmedemeyenler. Gözünüze dizinize dursun dedi ya Başbakan durmasın gözleriniz dizlerinize aksın aksın. Utanmadan gezsin onlar. İşte bunlara karşı çıkanlar Marmaray, Avrasya ve Esenler istemeyen Hayırcılar bunlar işte Hayırcılar” ifadelerini kullandı.

“Katiller bunlar”

Güleç’in ‘Hayır’ oyu verecekler için kullandığı “15 Temmuz’daki bu milletin iradesiyle, bu milletin istikrarıyla oynayan katiller bunlar. Faturayı ödesinler o faturayı” ifadeleri Cuma namazı için camiye gelen cemaatin tepkisini çekti. Cemaat, Güleç’e “Hocam hepimiz camideyiz. Hayır diye düşünenler de var. Camii burası” diye tepki gösterdi.

“Hain diyorsunuz”

Cemaatin tepkisinin ardından İmam Güleç “Biz Hayırcılara da saygılıyız Evetçilere de saygılıyız. Herkes hürdür iradesini söyler, fikrini söyler. Size bir şey dediğimiz yok” dedi.

Cemaattekiler ise “Hain diyorsunuz, ne diyorsunuz? Yapmayın böyle” diye tepki göstermeye devam ettiler.

İmam Hüseyin Güleç vaazını “Değerli kardeşlerim, namazdan sonra 57 tane cami için yardım toplanacak Allah yardımlarını kabul eylesin” diyerek sonlandırdı.

O sırada cemaatten biri ise imamın konuşmasını kayıt etti: