Serdar Ortaç hakkında hırsızlık iddiası: "Hapiste koğuş arkadaşının dinlettiği şarkıyı çaldın"

AKP'li ünlü Serdar Ortaç'ın bir albümünde yer alan parçasının bestesinin Kürtçe bir eserden çalındığı ortaya çıktı.

Serdar Ortaç hakkında hırsızlık iddiası:

AKP’li ünlü Serdar Ortaç’ın 2000 yılındaki çıkardığı bir albümde yer alan parçasının bestesinin Kürtçe bir eserden çalındığı ortaya çıktı.

Sosyal medya platformu Twitter’da Kürtçe parçalarla ilgili bilgiler veren ‘Serhad Eyalet Lordu’ isimli bir hesap, Serdar Ortaç’ın 2000 yılında çıkardığı Bilsem Ki albümünde yer alan Cahil isimli parçanın Koma Wetan’ın Kürtçe şarkısı Cahilti’den devşirme olduğunu iddia etti.

“Koğuş arkadaşın sana Koma Wetan dinletti”

Serhat Eyalet Lordu kendi hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“10’uncu Yıl Marşı’nı okuyarak ‘Bu vatan bizim, ellerin değil’ (Ahmet Kaya’nın linç edildiği ödül töreni) dediğin bir dönemde, ne tesadüf ki aynı yıl vatani görevini yapmamak için ‘askerlikten kısmen veya tamamen kurtulmak için hile yapmak’ suçundan 54 gün Mamak Askeri Cezaevi’nde kaldın. O dönem koğuş arkadaşın Kadir Sadık sana Koma Wetan’ın kasetini dinletiyor. Sen de hapisten çıkınca kaset yapıp bu şarkıyı okuyorsun. Bu şarkının çalıntı olduğunu fark eden Kom müzik, kasetini çıkaran Emre Plak ile görüşme yapıyor. Sen de kabullenip Koma Wetan’dan aldığını itiraf edip maddi olarak her türlü tazminatı ödemeyi kabulleniyorsun. Ama nedense Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) gidip bu şarkıyı anonim olarak kayıt ettiriyorsun. Ve her türlü görüşmeye kapıları kapatıp bu hırsızlığın üstünü örteceğini sanıyorsun. Yanılıyorsun Serdar…”

Hesabını kilitledi

Serhad Eyalet Lordu’nun bu açıklamaları üzerine, binlerce Twitter kullanıcısı Ortaç’a mesaj gönderdi. Konuyla ilgili iddialara cevap vermeyen Ortaç, Twitter hesabını korumaya aldı. Serhat Eyalet Lordu ise bunun üzerine “Hesabını kilitleyerek bu işin üstünü örtemezsin… Bir de fanları değil seni bekleriz açıklama için” dedi.

Ahmet Kaya’ya çatal attı, referandumda ‘Evet’ dedi

12 Şubat 1999’da düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği’nin gecesinde Kürtçe şarkı söyleyeceğini açıkladığı için lince uğrayan Ahmet Kaya’ya çatal fırlatan isimler arasında yer alan Ortaç, yıllar sonra ‘pişmanlığını’ ifade etse de tepkilerden kurtulamamıştı.

Ortaç son olarak 16 Nisan şaibeli referandumundan önce verdiği bir röportajda “Erdoğan’dan iyisi yok. Ben Erdoğan’ı sevemez miyim, bunda ne yanlış var? Cumhurbaşkanımız benim dönemimin en güçlü lideridir” diyerek ‘Evet’ kararını açıklamıştı.