Serbest bırakılan eski Fenerli futbolcu 'itirafçı oldu' iddiası

ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Eski Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün'ün 'FETÖ itirafçısı' olduğu iddia edildi.

Serbest bırakılan eski Fenerli futbolcu 'itirafçı oldu' iddiası

ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Eski Başakşehir ve Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün’ün ‘FETÖ itirafçısı’ olduğu, bu yüzden serbest kaldığı iddia edildi.

Başakşehir Spor Kulübü’nün sözleşmesini feshettiği eski Başakşehir ve Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, Bylock’u kullandığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ın servis ettiğine göre İrtegün’ün ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı Ergün Güçlü’ye önemli itiraflarda bulunduğu belirlendi. Habere göre ‘samimi’ itiraflarda bulunan ve ‘FETÖ’yle bağlantısına ilişkin birçok detay anlatan İrtegün’ün itirafçı olması sebebiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirlendi.

Bilgi veren serbest kalıyor

Haberde ByLock kullanıcılarının serbest kalma şartlarına ilişkin, “Bilindiği gibi Fethullahçı Terör Örgütü’nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcıları örgüte ilişkin bilgi vermedikleri takdirde ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. Örgüte ilişkin itiraflarda bulunan kişiler ise Bekir İrtegün örneğinde olduğu gibi adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor.” ifadeleri kullanıldı.