Şenol Güneş’ten, ‘Milli Takım’ ile ilgili açıklamalar

Fatih Terim'in Milli Takım'dan gönderilmesinin ardından adı sürekli anılan Şenol Güneş, konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Şenol Güneş’ten, ‘Milli Takım’ ile ilgili açıklamalar

Fatih Terim’in Milli Takım’dan gönderilmesi ardından sürekli olarak adı anılan Şenol Güneş, konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Milli takım için benim adım geçiyor. Kim düşünüyorsa teşekkür ediyorum. İstenmek yaptıklarınızın doğruluğudur ama ben şu anda Beşiktaş’ta yeni sözleşme yaptım” dedi.

Milli Takım tartışmalarının çalışanları yıpratmaması gerektiğini belirten Şenol Güneş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Milli takım futbolda piramidin tepesi, milli takım antrenörü de tepede olarak ülkeyi temsil ediyor. Seçilerek geliyorlar, ortak bir değerdir. Milli takım kimsenin malı değil, hepimizin söz sahibi olduğu yer. Bu ortak değere saygısızlık yapmak doğru değil, onları sonuçlardan yargılamak doğru değil. Çalışan ve çok katkı yapan insanı yıpratırsak, gelecek olanları da yıpratmış oluruz. Hep benim üzerimden spekülasyonlar yapılıyor, başkanla neredeyse kavgaya getirdiler. Böyle şey olabilir mi? O görüntü olmasın diye tartışmadan uzak durmaya çalıştım. Şu anda Beşiktaş’a ait biriyim. Olmasaydı ‘Milli takım mı Beşiktaş mı?’ tartışması olurdu. Şu anda o tartışmaya girmem doğru değil. Anlaşma yaptım, şimdi görevdeyim ve çalışıyorum.”

Şu anda Beşiktaş’ın teknik direktörüyüm

Hali hazırda Beşitaş’ın teknik direktörlük görevini sürdürdüğünün altını çizen Şenol Güneş,  “Kurumlar önemli, devlet önemli, millet önemli herkes önemli ve değerli. Camialar önemli, böyle camiaları yıpratmak doğru değil. Benim şahsım üzerinden yıpratmak hiç doğru değil. Ben şu anda Beşiktaş’ın teknik direktörüyüm, resmi olarak zaten böyle bir şey yapmak doğru değil. Duygu olarak da bulunduğum yerden bir yere gitmem, konuşmam. Burada çalışırken bana teklif gelirse ilk kişi başkandır, başkan karar verir. Bana sorarsanız kulüp takımı ve milli takımı aynı anda çalıştırmayı doğru bulmuyorum” yorumunu yaptı.

Milli Takım’ı çalıştırmasıyla ilgili bir teklif olması halinde söz sahibinin kendisinin değil, Beşiktaş Başkanı olduğunu belirten Şenol Güneş, “Söz sahibi başkandır. Başkan ‘seninle çalışmak istemiyorum derse’ o zaman başka bir şey düşünürüm. Ben buradayım, burada olmaktan mutluyum. ‘Milli takımı beğenmedi’ ifadesi de yanlıştır, Beşiktaş’tan gideceğim görüntüsü de doğru değil. Zaman zaman maç sayıları üzerinden zaman zaman daha uzun süreli konuşuldu. Bu benim vereceğim karar değil” diye konuştu.

Cumhurbaşkanına da aynı şeyi söylerim

Recep Tayyip Erdoğan’ın rica etmesi durumunda kararını değiştirip değiştirmeyeceği sorulan Şenol Güneş, soruya şu şekilde cevap verdi:

“Varsayımlarla konuşmak doğru değil ama aynı şekilde konuşurum. Ben ve veya bir başka çalışanın kulüple milli takımı götürmesini sağlıklı bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanıyla aynı şeyi de paylaşırım. Görevde olanın milli takımda çalışmasını da doğru bulmuyorum.”