Şengal'de yüksek gerilimli gün

Şengal'de bundan birkaç hafta önce başlayan gerilim devam ediyor.

Şengal'de yüksek gerilimli gün

3 Mart tarihinde Şengal’in Hanesur bölgesinde Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ile Suriye’den gelen ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)’ye bağlı Roj peşmergeleri arasında çatışma çıkmış ve çatışmada ölenler olmuştu.

O günden beri bölgede devam eden gerilimin yükseldiği ve o günkü çatışmada yaralanarak dün hayatını kaybeden PKK’ye bağlı Roj News muhabiri Tuba Akyılmaz’ın bugünkü cenazesine bu gerilimin yansıyabileceği edinilen bilgiler arasında.

KDP’ye yakın haber kaynakları tarafından dün Hanesur’da YBŞ tarafından, peşmergelerin bulunduğu yere ateş açıldığı bildirilirken, bunun provokasyon amaçlı olduğu ve aynı zamanda Irak’taki tüm Kürt bölgelerinde PKK ile peşmergenin karşılıklı mevzilenmeye başladığı bir dönemde bu tür gelişmelerin daha büyük çatışmalara sebebiyet verebileceği vurgulanıyor. PKK’ye yakın olan medya ise yaşananların tüm sorumlusunun KDP’liler ve peşmerge olduğunu ifade ediyor.

Tüm bunlarla birlikte bugün Hanesur’da yapılacak olan Tuba Akyılmaz’ın cenaze töreninin bu gerilimlerin gölgesinde geçmesi bekleniyor.