Selvi'den Reina iddiası: Devam edecek, durum ciddi...

Hürriyet'in AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazarlarından Abdülkadir Selvi, Reina Katliamı'na ilişkin iddialarda bulundu.

Selvi'den Reina iddiası: Devam edecek, durum ciddi...

Hürriyet’in AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarlarından Abdülkadir Selvi, Reina Katliamı’na ilişkin istihbaratın saldırıdan önce ABD’den saat verilerek geldiğini açıkladı. “30 Aralık Cuma günü akşam 20.00 civarında Amerika menşeili ciddi bir istihbarat alındı.” diyen Selvi, ancak istihbaratın ‘genel nitelikli olduğunu ve bir mekan ismi verilmediğini’ açıkladı.

Selvi saldırıda okların IŞİD’i gösterdiğini belirtirken, “Daha üzücü olanı ise tehlike hâlâ devam ediyor.” dedi.

Saldırının düzenlenmesinde, ‘Türkiye’nin Rusya ile Suriye’de yeni bir düzen kurmak üzere anlaşması ve El Bab’da devam eden operasyonların payının olduğunu’ öne süren Selvi, El Bab’da hava desteğinin sağlanmamasının Türkiye’nin yalnız bırakıldığı anlamına geldiğini, bunun da Reina Katliamı gibi saldırıların 2017’de de süreceğini gösterdiğini savundu.

Selvi “Durum ciddi. Genel önlemlerle bu işin altından kalkamayız. Reina saldırısı gösterdi ki, terör örgütleri yeni bir terör konseptini sahaya sürdü. Buna göre yeni bir stratejiye ihtiyaç var.” diyerek de OHAL uygulamalarından daha ileri bir düzenlemeye gidilebileceğinin sinyallerini verdi.

Selvi’nin yazısı