Selvi'den göz göre göre yalan: Diyanet'in yılbaşı hutbesinde 'gayrimeşru' ifadesi yok

Abdulkadir Selvi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i savunmaya çalışırken, açıkça da bir yalana imza attı.

Selvi'den göz göre göre yalan: Diyanet'in yılbaşı hutbesinde 'gayrimeşru' ifadesi yok

Hürriyet’in AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdülkadir Selvi, Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarını ‘din dışı’ ilan etmesiyle büyük tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i savunmaya çalışırken, açıkça da bir yalana imza attı.

Selvi, bütünüyle Diyanet İşleri’ni savunmak için hazırladığı yazısında, sözkonusu skandal Cuma hutbesinde “yılbaşı kutlamaları gayrimeşrudur” gibi bir ifadenin olmadığını iddia etti.

Hutbede iki cümle olduğunu söyleyen Selvi, “Birinde, “Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür” deniliyor. Diğerinde, “Sevap-günah, hayır-şer konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi şans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da üzücüdür” ifadesi yer alıyor.” diye yazdı.

Selvi’ye ‘amme hizmeti’

Selvi’nin göz göre göre yalan söylediği yazısıyla neyi amaçladığını anlamak kolay değil, ancak yazarı bulunduğu yayın organının hitap ettiği okur kitlesi göz önüne alınarak kafa karıştırıcı etkisini başlamadan bitirmek adına, 30 Aralık 2016 tarihinden bu yana milyonlarca vatandaşın okuduğu hutbenin ilgili kısmını bir kez daha paylaşmak isteriz. İşte Diyanet’in internet sitesinde de (halen) bulunabilen hutbenin ilgili kısmının tamamı: