Selvi sonuçlardan sonraki AKP'yi yazdı: Binali Yıldırım teselli etmeye çalışmış

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, 16 Nisan akşamı AKP Genel Merkezi'nde yaşananları köşesine taşıdı.

Selvi sonuçlardan sonraki AKP'yi yazdı: Binali Yıldırım teselli etmeye çalışmış

Hürriyet’in AKP’ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, 16 Nisan akşamı referandum sonuçları gelmeye başladığı sırada AKP Genel Merkezi’nde yaşananları köşesine taşıdı.

Sayısız usülsüzlükle yapılan referandum ve şaibe karışan sonuçlarıyla elde edilen yüzde 51.4’lük ‘Evet’ oyu, Selvi’nin aktardığına göre AKP Genel Merkezi’nde ‘buruk’ bir hava yarattı. Başbakan Binali Yıldırım ise parti kurmaylarını “Bütün dünya bizimle uğraştı. O nedenle alınan bu sonuç bir başarıdır. İç tartışmalara fazla odaklanmayalım.” diyerek teselli etti.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Referandum sonuçları geldikçe AK Parti Genel Merkezi’nde ilk başlardaki coşku yerini buruk bir havaya bırakmaya başlıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, balkon konuşmasını yapmak üzere Genel Merkez’e geldiğinde bu havayı çok daha net bir şekilde görüyor. O nedenle gece yarısı genişletilmiş bir MYK toplantısı yapılıyor. Referandum sonuçları sıcağı sıcağına orada değerlendiriliyor. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Arkadaşlar burukluğa, moral bozukluğuna gerek yok” sözleri damgasını vuruyor.
Başbakan, hem moral veriyor hem de referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapıyor.
“Bu bir seçim değil, referandum. Referandumda 1 oy bile fazla olsa kazanılmıştır. Yüzde 50 artı 1 oy hayır çıksaydı, onlar kazanmış olacaktı. Hayır yüzde 50 artı 1 alsa zafer kutlamaları yapardı şimdi. Biz yüzde 51’in üzerinde oy alarak kazandık, biz niye moral bozukluğu yaşayalım? Bütün dünya bizimle uğraştı. O nedenle alınan bu sonuç bir başarıdır. İç tartışmalara fazla odaklanmayalım.”
Binali Yıldırım, “Arkadaşlar, karamsarlığa gerek yok. Neden? Çünkü biz kazandık” diye sözlerini bitiriyor. Başbakan’ın konuşması etkili oluyor.