Selvi: Erdoğan Gül'e ilk kez meydan okudu

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında Abdullah Gül'e meydan okuduğunu iddia etti.

Selvi: Erdoğan Gül'e ilk kez meydan okudu

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü AKP’ye üyelik konuşmasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e meydan okuduğunu iddia etti.

Erdoğan 33 ay aradan sonra AKP Genel Merkezi’ne gelip partiye resmen üye olurken, salonda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yer almaması dikkat çekmişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Ak Parti önemli gelişmelere gebe” başlıklı yazısında Abdullah Gül’ün yokluğuna işaret edip, Erdoğan’ın konuşmasında Gül’e mesajlar verdiğini belirtti.

Selvi’nin yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı salona girince Davutoğlu ile tokalaştı. Ama o fotoğraf karesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yoktu. Erdoğan, 16 Nisan sonrasında hayır cephesinin cumhurbaşkanı adayı ve yeni parti kurma çalışmaları yapıyor gibi spekülasyonlara konu olan Abdullah Gül’e ilk kez mesaj gönderdi. “Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz” dedi. Sözlerinin devamı mıh gibiydi. “Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.”
Şimdiye kadar, Abdullah Gül konusunda en ufak bir imada dahi bulunmayan Erdoğan, ilk kez böyle bir konuşma yaptı. Bir anlamda meydan okudu.”