Selvi, AKP'nin referandum kaygısını yazdı: 'Evet'in oranı AKP'nin oyundan da düşük!

AKP'de başkanlık referandumundan 'hayır' çıkabileceği kaygısı henüz referandum tarihi kesinleşmeden başladığı kaydediliyor.

Selvi, AKP'nin referandum kaygısını yazdı: 'Evet'in oranı AKP'nin oyundan da düşük!

AKP’de başkanlık referandumundan ‘hayır’ çıkabileceği kaygısı henüz referandum tarihi kesinleşmeden başladığı kaydediliyor.

Hürriyet‘in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım’ın bakanlarla yaptığı toplantıda konuşulanları köşesine taşırken, toplantıda referandumda ‘evet’ diyecek olanların oranının AKP’nin 1 Kasım aldığı yüzde 49’luk oydan da düşük olarak şu anda yüzde 46 seviyesinde bulunduğu belirtildi.

Toplantıda AKP’nin ittifak kurduğu MHP’ye yönelik değerlendirmelerini aktaran Selvi’nin yazısının o bölümü şöyle:

“Bahçeli, Anayasa oylamasında Meclis’te oturarak grubuna büyük ölçüde hâkim oldu. Beklenenin dışında fire olmadı. Ancak tabanda durum farklı. MHP tabanında Meral Akşener’in de belirli ölçüde bir hâkimiyeti var. MHP’nin oy oranı yüzde 12. Referandumda evet oyu vereceklerin oranı yarı yarıya olur.”

AK Parti, Anayasa değişikliğini MHP ile birlikte yaptı ama referandum kampanyasının ayrı ayrı yürütülmesi kararlaştırılıyor. Başbakan Binali Yıldırım da bunu ifade etti.

Bu durumda referanduma gidilirken evet cephesinin yüzde 46 seviyesinde olduğu tespiti yapılıyor. Kürt oylarını kazanmaya yönelik olarak ayrı bir strateji oluşturulması öneriliyor.

“Sağ-sol dengesi yüzde 70’e 30 olarak belirleniyor. Biz kampanyamızı yüzde 70’e yönelik olarak yapalım ama yüzde 30’u da kırmamaya özen gösterelim” deniliyor.