Bu sefer Edirne: Askerlerin zehirlenme vakaları devam ediyor

Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası’nda görevli 14 asker, rahatsızlanmaları üzerine hastaneye kaldırıldı.

Bu sefer Edirne: Askerlerin zehirlenme vakaları devam ediyor

Edirne’de 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası’nda görevli 14 asker, rahatsızlanmaları üzerine hastaneye kaldırıldı. Besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması sebebiyle rahatsızlanmış olabilmelerinin üzerinde duruluyor.

Karın ağrısı, bulantı ve kusma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran askerlerin 8’i Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne, 6’sı ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste serum yiyen askerlerin müşahede altında olduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, askerlerin “besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması” nedeniyle rahatsızlanmış olabileceğini belirtti.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ise, askerlerde baş ağrısı, ishal ve karın ağrısı gibi şikayetlerin görüldüğünü belirterek, “Askerlerimizin hayati tehlikesi yok. Gerekli tedavileri uygulandı. Taburcu etmeye hazırlanıyorum. Şu anda besin zehirlenmesi veya güneş çarpması diye tam olarak bir şey söyleyemiyoruz. Gerekli incelemeden sonra netlik kazanacak” diye konuştu.