SDG Sözcüsü: ABD Kuzey Suriye'de kalacak, bunca desteği bedava vermiyorlar

ABD destekli SDG güçlerinin sözcüsü Talal Silo (SDG), ABD'nin kendilerine desteğinin uzun yıllar devam edeceğini öne sürdü.

SDG Sözcüsü: ABD Kuzey Suriye'de kalacak, bunca desteği bedava vermiyorlar

Suriye’de ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin sözcüsü Talal Silo (SDG), ABD ordusunun kendilerini desteklemeye Rakka operasyonundan sonra da devam edeceğini belirtirken, Rojava’nın ABD için İncirlik’e alternatif olabileceğini dile getirdi.

Reuters‘e konuşan Silo, ABD’nin Suriye’de IŞİD yenildikten sonra da kalmakta “stratejik çıkarları” olduğunu söylerken, Rojava ile ABD arasında ‘uzun vadeli askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmaların olacağına inandığını’ kaydetti.

“Amerikalıların IŞİD’den sonra da burada stratejik çıkarları olacak… ” diyen Silo, “Bunlar daha başlangıç aşaması, terk etmek için destek vermezler. Amerika bunca desteği bedava vermez” dedi.

Silo, Suriye’nin kuzeyinin ABD’li güçler için bölgede yeni bir üs olabileceğini ifade ederek, İncirlik’e atıfta bulundu, “Belki Türkiye’deki üsse alternatif olabilir” dedi.

YPG ABD’nin Rojava’da yedi ayrı askeri üssü bulunduğunu açıklamıştı.

Talal Silo, buna rağmen ABD’den sürekli olarak açık siyasi destek talep ettiklerini ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bu ay ilk kez SDG temsilcileriyle bir araya geldiklerini açıkladı.