Schulz, Almanya başbakanlığına resmi olarak aday oldu

Martin Schulz, Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) genel başkanı seçilerek, Almanya başbakanılığı için resmi olarak aday olmuş oldu.

Schulz, Almanya başbakanlığına resmi olarak aday oldu
Eski Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz, Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) genel başkanı seçilerek, Almanya başbakanılığı için resmi olarak aday olmuş oldu.
Almanya’da sosyal demokratların başbakan adayı Martin Schulz oyların yüzde 100’ünü alarak SPD genel başkanlığına seçildi. Schulz, 24 Eylül’de yapılacak seçimlerde Başbakan Angela Merkel’in rakibi olacak.
Berlin’de 600 parti delegesi ve 2 binden fazla konuk önünde konuşan Martin Schulz ücrette daha fazla adalet, çocuk yuvasından üniversite eğitimine kadar harçsız eğitim ve günlük suçlara daha sert bir yaklaşım gibi vaatleri öne çıkartacağını söyledi.
Schulz, yaptığı teşekkür konuşmasında, ”Bu benim ve hepimiz için muhteşem bir an. Bu sonucun bize Başbakanlık yolunu açacağına inanıyorum” dedi.
Eski SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 25 Ocak’ta partinin genel merkezi Willy Brandt Haus’ta düzenlenen basın toplantısında Schulz’un seçimlerde daha fazla şansı olduğunu belirterek, ”Partimiz ve kendimiz için doğru karar bu. Ben başbakan adayı olmayacağım.” ifadesini kullanmıştı.
SPD Genel Başkanlığını bırakacağını açıklayan Gabriel, Başbakan adaylarının Martin Schulz olduğunu ilan etmişti.