Sarraf'ın davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz’ın anne babası hakkında yakalama kararı

ABD’deki davada tanıklık yapan eski Komiser Hüseyin Korkmaz’ın anne babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sarraf'ın davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz’ın anne babası hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, ABD’deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan 17 aralık soruşturmasının komiseri Hüseyin Korkmaz’ın verdiği davadaki ifadesinde “Belgeleri saklaması için anneme verdim.” demesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Korkmaz’ın anne ve babası hakkında gözaltı kararı çıkardığı öğrenildi.

Savcılık, kararın ardından adreslerinde bulunamayan anne ve baba ile ilgili yakalama kararı çıkarılması için hakimliğe başvurdu. Nöbetçi hakimlik de Korkmaz’ın anne ve babası hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

AVUKATINA DA YAKALAMA KARARI

Başsavcılık ayrıca, Korkmaz’ın Türkiye’den kaçışına ilişkin olarak da yürüttüğü soruşturmada, Korkmaz’ın Türkiye’deki davalarda avukatlığını yapan, Ertuğrul Gazi Alperen’in de ByLock kullanıcısı olduğunu ileri sürdü. Savcılık, Korkmaz’ın Türkiye’den kaçırılmasını da avukat Alperen’in organize ettiğini iddia etti.

Açık kaynaklara göre, avukat Alperen’in İngiltere’de yaşadığını tespit eden savcılık, Alperen hakkında da yakalama kararı çıkardı