Sarraf'ın atı 'Dayım Benim' devlete kaldı

Rıza Sarraf'ın davası kapsamında alınan karar ile İngiliz atı savcılık kararı ile devlete geçiyor.

Sarraf'ın atı 'Dayım Benim' devlete kaldı

Casusluk soruşturması kapsamında kendisinin ve yakınlarının mal varlığına el konulan Rıza Sarraf’ın, Veli Efendi Hipodromu’nda bakımı yapılan ‘Dayım Benim’ adlı İngiliz atı, savcılığın el koyma kararı kapsamında devlete geçiyor.

‘Dayım Benim’, yarışlara katılabilecek ancak gelir, Sarraf’ın el konulan hesabına yatacak ve para devletin olacak.

Habertürk’ün haberine göre, 5 Kasım’da yapılan Atıf Esenbel Koşusu’nda ünlü Jokey Halis Karataş’la ikinci gelen ‘Dayım Benim’ bu yarıştan 46 bin lira kazanırken, 3 yıl içindeki toplam geliri ise 1.4 milyon liraya ulaştı. Sarraf’ın diğer 3 atı ise sakatlandıkları için yarışmıyor ve başkalarına hediye edilmiş durumda. Sarraf’ın atının antrenörlüğünü yapan Tahir Kurt, Sarraf’ın mal varlıklarına el konulmadan önce kazanılan paranın belli banka hesaplarına yatırıldığı, antrenör, yiyecek, muhasebeci ve diğer masrafların bu hesaptan karşılandığını söyledi. ‘Dayım Benim’in antrenör, bakım, kira ve beslenme dahil toplam masrafının 30 bin lirayı bulduğunu söyleyen Kurt, “2 yıldır muhasebeci ile muhatap oluyoruz. Kuruşu kuruşuna ödeme yapıyor. Rıza Bey olduğunda bahşişlerimiz daha fazlaydı” dedi.

Sarraf’ın mallarına el konulmasından sonra sıkıntı yaşayacaklarını dile getiren Kurt, atın bakımının devam etmesi gerektiğini belirtti. Kurt, “Yarışsa da yarışmasa da masrafı var. Düzenli olarak antreman yapması, rutin bakımının olması gerekiyor. Yoksa atıl duruma düşer. Ama masrafı kim tarafından karşılanacak biz de bilmiyoruz” dedi.