Sarraf'a cezaevinde saldırı iddiası: "Bıçakla öldürmeye kalkışmış"

ABD medyasında itirafçı olduğu haberleri çıkan Rıza Sarraf'ın cezaevinde bıçaklı saldırıya uğradığı öne sürüldü.

Sarraf'a cezaevinde saldırı iddiası:

ABD medyasında itirafçı olduğu haberleri çıkan İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Rıza Sarraf’la ilgili AKP’nin yayın organı A Haber’de önemli bir iddia ortaya atıldı. Kanalda ‘Kadraj’ adlı programa katılan Avukat Mustafa Doğan İnal, kendisinden 1 haftadır haber alınamadığı için Türkiye’nin ABD’ye ‘nota’ verdiği Sarraf’ın cezaevinde bıçaklı saldırı girişimine uğradığını öne sürdü.

Haber alınamadığına dair çıkan haberlerin ardından Sarraf’la Türk avukatlarının görüştürüldüğünü belirten İnal, saldırı iddiasını şöyle anlattı:

“Avukatlarıyla 6 gün önce konuştuk. Cezaevinde siyahi bir mahkum bıçakla Zarrab’ı öldürmeye kalkışmış. Ölümden son anda diğer mahkumların yardımıyla kurtulmuş. Kendisini başka bir yere götürülmüş. Daha güvenli bir yere götürülmüş. Yani duruşmaya 15 gün kala biri onu öldürmeye çalışıyor. Başka bir yere götürülüyor. Ama götürüldüğü yer kimseye açıklanmıyor. Saldırının hemen ardından Zarrab avukatını aramış. O günden sonra irtibat kesilmiş.” Zarrab’ın ölümle tehdit edilerek yönlendirme ifade vermeye zorlandığı belirtiyor.””

http://gazetemanifesto.com/2017/11/16/sarraf-iddiasi-itirafci-olmayi-kabul-etti-fbiin-tanik-koruma-programina-alindi/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/16/bekir-bozdag-riza-sarrafin-saglik-durumunu-acikladi/