Sarraf ifade veriyor, havuzun sesi çıkmıyor!

İran’a yönelik Amerikan yaptırımlarını Amerikan finans sistemini kullanarak ve Türkiye’de hükümet yetkililerinden yardım alarak delme suçlamasıyla görülen davada, son anda sanık sandalyesinden tanık sandalyesine ‘transfer’ olan İranlı işadamı Rıza Sarraf bugün ifade vermeye başladı. Türkiye’nin gündemi ABD’de görülen Rıza Sarraf ve itirafları olmasına rağmen havuz medyası yine halkın gündemini saptırabilmek için manipülatif yayınlarını tüm hızıyla... View Article

Sarraf ifade veriyor, havuzun sesi çıkmıyor!

İran’a yönelik Amerikan yaptırımlarını Amerikan finans sistemini kullanarak ve Türkiye’de hükümet yetkililerinden yardım alarak delme suçlamasıyla görülen davada, son anda sanık sandalyesinden tanık sandalyesine ‘transfer’ olan İranlı işadamı Rıza Sarraf bugün ifade vermeye başladı.

Türkiye’nin gündemi ABD’de görülen Rıza Sarraf ve itirafları olmasına rağmen havuz medyası yine halkın gündemini saptırabilmek için manipülatif yayınlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Havuz medyasının önde gelen markalarından olan A Haber, Rıza Sarraf davasının görüldüğü şu sıralarda, davayla ilgili gelişmeleri haber yapmaktansa, Cüneyt Toraman, Abdurrahman Dilipak, Güngör Yavuzaslan, Mehmet Metiner, Kerem Alkin ve Orhan Sali gibi gerici isimlerin katıldığı bir tartışma programı yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargılıyor(!).

Hatırlanacağı üzere Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında Erdoğan, ailesi ve yakınlarının Man Adası’nda şirket kurarak vergi kaçırdığı iddiasını dile getirmiş ve bu iddiaların hemen peşi sıra havuz medyası henüz belgeleri görmemelerine rağmen Kılıçdaroğlu’nu yalancılıkla suçlamaya başlamıştı.

Adeta 2013 yılındaki Haziran Ayaklanması’nda milyonlar sokakta eylem yaparken bu eylemlere yer vermeyen ve hatta Penguen belgeselleri yayınlayarak Türkiye gündeminden tamamen kopan ana-akım medyanın aldığı pozisyona benzer şekilde A Haber de şu anda canlı yayında “Sahte belgeleri ABD’ye hangi CHP’li teslim etti?”, “Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?” gibi sorular üzerinden Kılıçdaroğlu hedefe oturtularak gündem saptırılmaya çalışılıyor

Sarraf’ın ifade verdiği sırada yandaş A Haber “SSK’nın karanlık yılları” yayınlıyordu.